γυναίκα χαμογελά
Φωτογραφία: Pexels/ Daniel Xavier
SMILE

Οδοντόκρεμες που υπόσχονται λαμπερό χαμόγελο -Tips για να έχετε αποτέλεσμα


Oι λευκαντικές οδοντόκρεμες είναι ένα καλό μέτρο που μπορεί να βοηθήσει στην απαλή αφαίρεση των λεκέδων, στη μείωση της εμφάνισης του κιτρινίσματος και στη γενική βελτίωση της στοματικής υγείας.

Σε ό,τι αφορά το βούρτσισμα των δοντιών, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι αιτίες των λεκέδων και του αποχρωματισμού των δοντιών -δηλαδή τρόφιμα και ποτά (αντίο καφές και κόκκινο κρασί), κάπνισμα, γήρανση, φάρμακα κ.λπ.- προκειμένου να καθοριστεί η σωστή θεραπεία. Ο καθένας θα πρέπει να αξιολογήσει προσεκτικά τα συστατικά μιας οδοντόκρεμας και να το επικοινωνεί με τον οδοντίατρό του, έτσι ώστε να βεβαιωθεί ότι κάνει τις σωστές επιλογές. Διαφορετικά, μπορεί να υπάρξουν αρνητικές, μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που έρχονται σε αντίθεση με τον στόχο -για παράδειγμα, μπορεί να εμφανίσετε κατεστραμμένο σμάλτο και αποχρωματισμό.

Το 2022, υπάρχουν στην αγορά μια σειρά από καλά προϊόντα για λεύκανση που, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, δε βλάπτουν τα δόντια. Είναι σημαντικό όμως να υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι διαφημίσεις που βλέπουμε στην τηλεόραση. Το να κρατάς ένα λευκό χαρτομάντιλο στο μπροστινό μέρος του δοντιού σου και να περιμένεις το ίδιο χρώμα δεν είναι ρεαλιστικό. Ακόμα και μετά από λεύκανση δεν είναι εφικτό να έχει κάποιος τόσο λαμπερά, λευκά δόντια.

Τι είναι το σημαντικό;

Πάντα σε επικοινωνία με τον οδοντίατρο φροντίζουμε τα δόντια μας, επιλέγοντας μία οδοντόκρεμα που αντιμετωπίζει τυχόν βλάβες που υπάρχουν στη στοματική μας κοιλότητα. 

Ένας από τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε, με το συχνό βούρτσισμα των δοντιών μας, είναι φυσικά και το λαμπερό χαμόγελο. Οι επιλογές που συγκεντρώσαμε στο κολλάζ που ακολουθεί, μεταξύ άλλων, υπόσχονται λευκότερα δόντια και σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

Οδοντόκρεμες για λευκότερα δόντια

Frezyderm
Marvis
HAAN
Colgate
Oral-B
Sensodyne

Tips: Συνδυάστε την οδοντόκρεμα της επιλογής σας με μια αξιόπιστη οδοντόβουρτσα - ηλεκτρική ή απλή. Να αφιερώνετε τουλάχιστον δύο λεπτά ανά συνεδρία, δύο φορές την ημέρα, χωρίς εξαιρέσεις. Και φυσικά να μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και οδοντικό νήμα.

SHARE