Καστανή γυναίκα με παλτό και τσάντα
Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ ΚΑΣΤΑΝΕΣ

Τα χρώματα που πρέπει να επιλέξουν για το μακιγιάζ τους οι καστανές


Ήθελα εδώ και καιρό να αναφερθώ στο μακιγιάζ που πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ στις γυναίκες με καστανά μαλλιά και μάτια (τα οποία έχω κι εγώ).

Ως beauty editor που λαμβάνει καθημερινά σκιές σε διάφορες αποχρώσεις και τις δοκιμάζει σχεδόν όλες στην επιδερμίδα της αλλά και ως makeup artist που συναναστρέφεται εκατοντάδες γυναίκες, θεωρώ ότι έχω πλέον καταλήξει στις ιδανικές make-up αποχρώσεις.

Οι καστανές γυναίκες είναι το «πασπαρτού» του μακιγιάζ. Τι πάει να πει αυτό; Σχεδόν όλα τα χρώματα ταιριάζουν επάνω τους, αρκεί να συνδυαστούν σωστά, τόσο με το υπόλοιπο μακιγιάζ, όσο και με την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν 3 κατηγορίες χρωμάτων που είναι οι απόλυτες, τουλάχιστον για εμένα.

Μπλε

Το βαθύ μπλε είναι το απόλυτο χρώμα για τις καστανές. Επενδύστε στο βαθύ μπλε, την κλασική απόχρωση αυτού του χρώματος και εφαρμόστε το σε όλο το κινητό βλέφαρο. Συνδυάστε το με μαύρο eyeliner στις ρίζες, μαύρη μάσκαρα αλλά ακόμα και κόκκινο κραγιόν, για ένα ιδιαίτερο, extravaganza look.

Οι αποχρώσεις του γκρι

Ίσως η πιο sexy απόχρωση που μπορείτε να επιλέξετε. Οποιαδήποτε γκρι απόχρωση, από την πιο ανοιχτή, μέχρι την πιο σκούρα, γράφει υπέροχα στα δικά σας χρώματα. Δοκιμάστε ένα μακιγιάζ, στο οποίο το ανοιχτό γκρι τοποθετείται στις εσωτερικές ρίζες, στο κέντρο μπαίνει το πιο σκούρο, ενώ για τη γωνία το σκούρο μαύρο-γκρι.

Ένα look που μπορεί να συνδυαστεί με φυσικά χείλη, κόκκινα αλλά και σκούρα, burgundy.

Επιπλέον, μπορεί να αποκτήσει festive διάθεση, αντικαθιστώντας απλά τη σκιά στο κέντρο του κινητού βλεφάρου με ένα glittery ασημί.

Οι αποχρώσεις του καφέ

Τα γήινα χρώματα ταιριάζουν (σχεδόν) σε κάθε γυναίκα. Πόσο μάλλον στις καστανές που κινούνται στην ίδια χρωματική παλέτα. Για να πάμε, όμως, ένα βήμα παραπάνω θα πρέπει να ξεχωρίσουμε και να αναφερθούμε ιδιαίτερα στο χάλκινο, με shimmer ή χωρίς, αλλά και στην πιο κόκκινη απόχρωσή του, την burgundy.

Αυτά τα δύο χρώματα έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια στις αγαπημένες επιλογές γυναικών -για μακιγιάζ ματιών αλλά και χειλιών- και είναι πραγματικά δύο χρώματα που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά και χαρίζουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο makeup look.

SHARE