Ολίβια Παλέρμο
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
HAIR COLOR

Θες να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου; 5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το ραντεβού


Το κομμωτήριο αποτελεί μέρος χαλάρωσης και ξεκούρασης και νομίζω αυτό είναι κάτι που νιώθουν αρκετές γυναίκες αλλά και άνδρες.

Στην τελευταία περιποίηση μαλλιών που είχα προγραμματίσει στο αγαπημένο μου κομμωτήριο TEO ΒΕΑUTY CONSULTANTS SALONS, στην Κηφισιά, ο Γιώργος Σφακιανάκης, κορυφαίος HairStylist και ιδιοκτήτης της κομμωτηρίων ΤΕΟ & TEO AVEDA,απάντησε στις 6 πιο σημαντικές ερωτήσεις σε ό,τι αφορά τις βαφές των μαλλιών.

Είτε σκέφτεστε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας για πρώτη φορά ή απλά θέλετε να γνωρίζετε το κάτι παραπάνω για τις βαφές και τις εξειδικευμένες τεχνικές, οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας λύσουν κάθε σας απορία.

Ποια είναι η συμβουλή σας για μια νέα γυναίκα στα 20s που θέλει να κάνει μια ριζική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της;

Πρέπει πρώτα να εμπιστευθεί τον coloristπου θα κάνει αυτή την αλλαγή, ο οποίος θα σεβαστεί δυο πράγματα: αρχικά θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τον τύπο της γυναίκας που έχει απέναντί του, να αναγνωρίσει τον χαρακτήρα της και να καταλάβει τον τρόπο ζωής της, για να μπορέσει να επιλέξει το χρώμα που της πηγαίνει. Στη συνέχεια, θα κάνει την επιλογή του χρώματος το οποίο όμως θα βασίζεται στο χρώμα των ματιών και του δέρματος. Με γνώμονα το φυσικό της χρώμα και με τους δύο αυτούς συνδυασμούς θα καταλήξει στο τελικό χρώμα μαλλιών.

Αν ο colorist ανακαλύψει τον χαρακτήρα της και της δώσει αυτό που ακριβώς επιθυμεί, τότε το αποτέλεσμα έχει απογειωθεί και θα είναι 100% επιτυχημένο.


Υπάρχει τρόπος να βάψω τις λευκές μου τρίχες και μόνο; Ο στόχος είναι να μην χάσω το φυσικό χρώμα των μαλλιών μου. Είναι εφικτό;

Για τις γυναίκες που δεν θέλουν να βάψουν τα μαλλιά τους και θέλουν απλά να καλύψουν τις λευκές τρίχες, υπάρχει τρόπος να καθυστερήσουν τη βαφή. Μπορούν να δημιουργήσουν ή το ίδιο χρώμα ακριβώς που έχουν στα μαλλιά τους με την τεχνική της ανταύγειας -αλλά στο φυσικό χρώμα- ή, εφόσον το επιθυμούν, να δώσουν μισό τόνο διαφορά από το φυσικό τους, ώστε να μπερδέψουν τις λευκές τρίχες και να μειώσουν το ποσοστό τους.

Όσο πιο λεπτομερής είναι ο τρόπος που ο colorist θα τοποθετήσει την ανταύγεια, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Τι επιβάλλουν οι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών;

Οι φετινές τάσεις στο χρώμα θέλουν ήπια contrasts. Είτε πολύ ξανθά ή χάλκινα ή καστανά, η τάση είναι πάντα διχρωμίες αλλά με κοντινές αποχρώσεις. Υπάρχει βέβαια και μια τάση τελείως αντίθετη με τα έντονα contrasts, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με πολύ χοντρές mesh, όπως ήταν παλιά στην δεκαετία του ’90. Υπάρχει φέτος και αυτή η τάση στο χρώμα των μαλλιών, αλλά η επικρατέστερη είναι τα μαλλιά να έχουν πολύ κοντινές αποκλίσεις στο χρώμα, διχρωμίες αλλά πολύ κοντινές.

Πώς μπορώ να συντηρήσω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, λαμπερό το χρώμα των μαλλιών μου;

Το χρώμα των μαλλιών παραμένει λαμπερό εφόσον το φροντίζουμε καθημερινά με πολύ καλής ποιότητας προϊόντα. Στα κομμωτήρια μπορείτε να βρείτε προϊόντα που απευθύνονται σε ξανθά, κόκκινα ή καστανά μαλλιά είτε σαμπουάν είτε conditioner, τα οποία συντηρούν το χρώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σαφώς μια επίσκεψη στο κομμωτήριο για μια θεραπεία στο λουτήρα, χωρίς απαραίτητα να βάψετε τα μαλλιά σας, θα ξαναδώσει στο χρώμα την αρχική λάμψη που πραγματικά θέλετε.

Δώστε μας δύο συμβουλές για τέλεια μαλλιά, για γυναίκες άνω των 50.

Αυτό που πρωταρχικά πρέπει να προσέξουν οι γυναίκες άνω των 50 είναι το μήκος των μαλλιών τους. Όσο κονταίνουν το μαλλιά, τόσο πιο φρέσκο φαίνεται το πρόσωπο τους ενώ όσο μακραίνουν τόσο πιο κουρασμένο δείχνει. Αυτός είναι κανόνας απαράβατος.

Επίσης, όσο πιο μοντέρνα είναι η τεχνική και η γραμμή του κουρέματος τόσο νεότερη φαίνεται η γυναίκα.

Τι είναι αυτό που θα αναδείξει το χρώμα των μαλλιών;

Αυτό που αναδεικνύει περισσότερο το χρώμα των μαλλιών, είναι σαφώς το κούρεμα. Σε κανένα φυσικό χρώμα μαλλιών, δεν υπάρχει χρώμα που να είναι ενιαίο δηλαδή να είναι μονόχρωμο από την ρίζα μέχρι την άκρη. Οπότε, αν κάποιος βασιστεί πάνω στην γραμμή του κουρέματος, είτε είναι μονοκόμματο είτε ντεγκραντέ, τότε το χρώμα θα ακολουθήσει το κούρεμα. Το χρώμα πάντα ακολουθεί την γραμμή του κουρέματος. Αλλού σβήνει και αλλού φωτίζει ανάλογα με το κούρεμα.

Η εξειδικευμένη ομάδα των Hair Εxperts & Colorists στα κομμωτήρια TEO ΒΕΑUTY CONSULTANTS SALONS και ΤΕΟ ΑVEDA,  θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε όλες τις νέες τάσεις της σεζόν για το κούρεμα, το χρώμα και το styling των μαλλιών σας και να δημιουργήσετε τα πιο γιορτινά glamlooks!

TEO ΒΕΑUTY CONSULTANTS SALONS, Χαριλάου Τρικούπη 46, Κηφισιά, 210-8018521

ΤΕΟ ΑVEDA Ν. Ερυθραία,  Hρώων Πολυτεχνείου 6, 210-6204084

ΤΕΟ ΑVEDA Γλυφάδα, Kύπρου 75 Πανδώρας, 210-8941166

www.teo.gr   www.avedateo.gr

SHARE