fbpx Ξεκούραστο και φρέσκο βλέμμα: Πώς θα απαλλαγείτε από μαύρους κύκλους, σακούλες και ρυτίδες | BOVARY
Οι κινήσεις που βοηθούν στη βελτίωση της περιοχής των ματιών
Πώς θα απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλους/ Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΒΛΕΜΜΑ

Ξεκούραστο και φρέσκο βλέμμα: Πώς θα απαλλαγείτε από μαύρους κύκλους, σακούλες και ρυτίδες


Άγχος, γήρας, οι πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού, οι λίγες ώρες ξεκούρασης και ύπνου, ανεξάρτητα από την αιτία, τα μάτια είναι η περιοχή του προσώπου που καθρεφτίζει την κούραση και αποκαλύπτει την ηλικία μας, ενώ μας κάνουν πολλές φορές να δείχνουμε μεγαλύτερες από όσο είμαστε.

Χρειάζομαι κρέμα ματιών;

Είναι η ερώτηση που λαμβάνω όλο και πιο συχνά, ως beauty editor. Μάλιστα, χωρίς καν να κοιτάξω την ηλικία, τον τρόπο ζωής, τα χαρακτηριστικά τη κάθε γυναίκας, απαντώ άμεσα «ναι».

Το δέρμα μας χάνει κολλαγόνο από την ηλικία των 25 ετών, και δεν υπάρχουν θρεπτικοί αδένες παραγωγής λιπαρότητας γύρω από τα μάτια, επομένως το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά ξηρό. Είναι επίσης 10 φορές πιο λεπτό από αυτό στο υπόλοιπο πρόσωπο και λειτουργεί συνεχώς επειδή είμαστε εκφραστικοί -σκεφτείτε ότι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας περίπου 15 φορές το λεπτό.

Πάρτε για παράδειγμα ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο διπλώνετε συνεχώς στο ίδιο σημείο. Είναι αναπόφευκτο να υποστεί ζημιές τις πτυχές που έχετε δημιουργήσει -αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς κίνησης στο ευαίσθητο σημείο των ματιών, γι αυτό είναι και το πρώτο σημείο που εμφανίζονται οι λεπτές γραμμές.

Έτσι, για μένα τουλάχιστον, μια κρέμα ματιών είναι ακόμη πιο σημαντική από μια κρέμα προσώπου.

Μην σκέφτεστε την κρέμα ματιών ως αντιγηραντικό προϊόν -πρόκειται για τη θεραπεία της γενικής ποιότητας του δέρματος σας και, ιδανικά, θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε από ηλικίας περίπου 18 ετών. Εάν φροντίζετε το πρόσωπό σας, τότε το δέρμα γύρω από τα μάτια πρέπει να είναι το επίκεντρο της καθημερινής σας αγωγής. Βρείτε μια υφή κρέμας ματιών που σας αρέσει και μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο προϊόν πρωί και βράδυ. Κοιτάξτε στον καθρέφτη και χαμογελάστε, παρατηρήστε μέχρι ποιο σημείο πηγαίνουν οι γραμμές έκφρασης και εφαρμόστε την κρέμα σε όλη την περιοχή.

Ένα ακόμη συχνό λάθος που παρατηρείται συμβαίνει από τις γυναίκες που έχουν κάνει Botox, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν κρέμα ματιών. Το Botox σταματά την έκφραση του προσώπου, αλλά δεν προσφέρει τίποτα στην ποιότητα ή την ενυδάτωση του δέρματος, ούτε προστατεύει από τη ρύπανση ή την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα παγωμένα κουτάλια είναι το μυστικό όπλο για τα διογκωμένα μάτια

Είναι ένα παλιό τέχνασμα του Χόλιγουντ: Λέγεται ότι η Μέριλιν Μονρόε χρησιμοποιούσε κρύα κουτάλια ή παγάκια στα μάτια της, επειδή η δροσιά είναι σαν βάλσαμο στο δέρμα. Απλά κρατήστε τα παγωμένα κουτάλια πάνω από τα μάτια για πέντε δευτερόλεπτα και μετά χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του κουταλιού, το οποίο θα πιέσετε στο κάτω μέρος των ματιών.

Επίσης, μπορείτε να τα πιέζετε ελαφρώς και να τα περνάτε πάνω από την εξωτερική και την εσωτερική γωνία των ματιών, για να αποστραγγίσετε το υγρό στον λεμφαδένα στην εσωτερική γωνία. Κάνετε αυτές τις κινήσεις για μερικά λεπτά και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Το απλό τέχνασμα για να βοηθήσετε τους μαύρους κύκλους

Πατήστε το δάχτυλό σας στη σκοτεινή σκιά και αφήστε το - αν η σκιά εξαφανιστεί για λίγα δευτερόλεπτα, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι που σημαίνει ότι μπορείτε να το βελτιώσετε επειδή προκαλείται περισσότερο από τον τρόπο ζωής και τη διατροφή. Αν όμως παραμείνει σκοτεινό, τότε πιθανότατα πρόκειται για γενετικό και είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Η σωστή εφαρμογή της κρέμας ματιών μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της συμφόρησης καθώς και στο πρήξιμο. Να χρησιμοποιείτε πάντα τα εξαρτήματα που συνοδεύουν την κρέμα ματιών, ειδικά εκείνων με τις δροσερές μεταλλικές άκρες. Ξεκινώντας πάνω από το μάτι, δουλέψτε κάτω από το εσωτερικό φρύδι και συνεχίστε κάτω από το μάτι, δουλεύοντας πάντα προς τα μέσα για να αποστραγγίσετε το υγρό που υπάρχει στους λεμφαδένες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλικατέρ για να κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

SHARE