Γυναίκα κοιτάζει τον υπολογιστή
Φωτογραφία: Shutterstock
QUARANTINE DAYS

Quarantine Days: Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο και μαλλιά τις ώρες που είσαι στο σπίτι


Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο lockdown μας βρίσκει καλύτερα προετοιμασμένους.

Ξέρουμε τι περίπου μας περιμένει, τι πρέπει να προσέχουμε, τι να αποφεύγουμε και τι να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να περάσουν πιο εύκολα αυτές οι ημέρες στο σπίτι.

Η περιποίηση του προσώπου αλλά και του σώματος είναι ένα κομμάτι που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες στην καραντίνα. Ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι -που δεν απολαμβάνουν πολλές γυναίκες στην καθημερινότητά τους, λόγω της εργασίας τους- είναι πολύτιμος και μπορεί να αξιοποιηθεί ευεργετικά ως προς την επιδερμίδα.

Καθαρισμός

Ξεκινάμε από το πρώτο και πιο βασικό βήμα, τον καθαρισμό.

Καθαρίζουμε το πρόσωπο μας και μία με δύο φορές την εβδομάδα κάνουμε απολέπιση. Ο σχολαστικός καθαρισμός με το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας μας είναι το πιο βασικό βήμα για να ενυδατωθεί σε βάθος το πρόσωπο μας.

Η απολέπιση είναι η διαδικασία που μας βοηθάει να αποβάλλουμε τα νεκρά κύτταρα, ενώ το δέρμα γίνεται πιο λείο και σφριγηλό.

Κάνουμε μάσκα μία με δύο φορές την εβδομάδα. Επιλέγουμε sheet mask, μάσκα με κρεμώδη υφή ή all night mask, την οποία φοράμε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι Κορεάτες υποστηρίζουν ότι το μυστικό της λαμπερής επιδερμίδας βρίσκεται στην εφαρμογή μάσκας, ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Ενυδάτωση

Κεφάλαιο ενυδάτωση. Ένα κεφάλαιο που περιλαμβάνει πολλά προϊόντα: καθένα από τα οποία προσφέρει πολύτιμα συστατικά στο δέρμα. Το toner είναι το προϊόν που κάνει ουδέτερο το pH και ορίζει την έναρξη της ενυδάτωσης.

Ο ορός είναι το προϊόν που ουσιαστικά προετοιμάζει το δέρμα, ενώ του προσφέρει και πολύτιμα συστατικά, για να υποδεχθεί τις πιο βαριές συστάσεις των προϊόντων που θα ακολουθήσουν.

Σειρά έχει η κρέμα, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα την ώρα της ημέρας αλλά και τις ανάγκες της επιδερμίδας. Τέλος, για τον χειμώνα μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ενυδάτωση με ένα essence, το οποίο θα χαρίσει γυαλάδα στο πρόσωπο και θα ανεβάσει τα επίπεδα ενυδάτωσης στο μέγιστο.

Info: Ακόμα και αν δεν βγαίνουμε εκτός σπιτιού, είναι σημαντικό να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ πριν την περιποίηση. Καθαρίζουμε οποιοδήποτε προϊόν έχουμε εφαρμόσει τις προηγούμενες 8 με 12 ώρες, για να δράσουν τα νέα που θα απλώσουμε στην επιδερμίδα μας.

Μαλλιά

Κομμάτι της περιποίησης αποτελούν και τα μαλλιά.

Η μάσκα αλλά και το λαδάκι για τις άκρες είναι τα δύο προϊόντα που χρειαζόμαστε για να τους προσφέρουμε την ενυδάτωση που χρειάζονται. Επιλέγουμε τα προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της τρίχας και φροντίζουμε τα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες. Αποφεύγουμε το πιστολάκι, την πρέσα, το σίδερο και αφήνουμε φυσικά τα μαλλιά μας, χωρίς να τα ταλαιπωρούμε με προϊόντα και εργαλεία styling.

Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για μαλλιά πλούσια, υγιή και λαμπερά, από τις ρίζες έως τις άκρες.

SHARE