λέιζερ
Φωτογραφία: Unsplash/ Apostolos Vamvouras
AFTER LASER CARE

Πώς θα περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας μετά το laser ώστε να αποφύγετε ερεθισμούς


Η περιποίηση της επιδερμίδας πριν και μετά το laser είναι σημαντική.

Η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα φροντίδα για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς. Ανάλογα την περιοχή του σώματος, υπάρχουν και οι κατάλληλες οδηγίες, οι οποίες πρέπει να σας δίνονται και από το κέντρο που θα επισκεφθείτε.

Αν πρέπει να δώσουμε γενικές συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδα μετά το laser, αυτές είναι οι εξής:

Αποφύγετε το μπάνιο με καυτό νερό -και γενικότερα ό,τι θεραπεία περιλαμβάνει υψηλές θερμοκρασίες, π.χ. σάουνα- για τις επόμενες 48 ώρες. Αντίθετα, δοκιμάστε να τοποθετήσετε παγάκια στις περιοχές που κάνατε laser για να ανακουφιστείτε από τυχόν πονάκια που μπορεί να αισθάνεστε. Αυτό μάλιστα είναι ένα tip που μπορείτε να κάνετε και πριν τη θεραπεία, για να μουδιάζουν οι περιοχές και να μην νιώθετε ενόχληση με το laser.

Είναι σημαντικό να ενυδατώσετε την περιοχή μετά το laser, όμως προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μία καταπραϋντική κρέμα με ουδέτερο pH -μπορείτε να βρείτε μία εξειδικευμένη για ευαίσθητες επιδερμίδες- για να μειώσετε τον ερεθισμό και την ευαισθησία που νιώθετε στην επιδερμίδα σας.

Στην περιοχή της μασχάλης είναι προτιμότερο να αποφύγετε τη χρήση αποσμητικού, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες, για να αποφύγετε ερεθισμούς.

Το πιο σημαντικό απ’όλα είναι η εφαρμογή αντηλιακού. Η επιδερμίδα μετά το laser είναι ακόμα πιο εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία. Επιλέξτε αντηλιακό με minimum δείκτη προστασίας 30SPF, εφαρμόστε το σε όλες τις περιοχές που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο και μην ξεχάσετε να το ανανεώσετε.

Σε κάθε περίπτωση ακολουθείτε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας ή το ινστιτούτο που θα επισκεφθείτε και σε οποιαδήποτε αντίδραση της επιδερμίδας σας συμβουλευτείτε δερματολόγο.

SHARE