Τα pimple patches πρέπει να εφαρμόζονται τις βραδινές ώρες.
Models Backstage/Photo:Shutterstock
PIMPLE PATCHES

Pimple Patches: Ένα skincare gadget γίνεται must-have στην περιποίηση της επιδερμίδας


Εάν δεν ανήκετε σε αυτούς τους "τυχερούς" ανθρώπους που δε γνωρίζουν τι σημαίνει σπυράκι και στη ζωή τους απολαμβάνουν καθαρή επιδερμίδα, τότε τα pimple patches είναι ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι του μπάνιου σας.

Αυτά τα διακριτικά αυτοκόλλητα για σπυράκια είναι το νέο, skincare gadget που για πολλούς είναι σωτήριο.

Τα περισσότερα κατασκευάζονται από ένα υλικό που ονομάζεται "hydrocolloid"- υδροκολλοειδές -, το οποίο είναι εξαιρετικά αναπνεύσιμο, βιοαποικοδομήσιμο και αποβάλλει τα βακτήρια. Αρκετοί τα χρησιμοποιούν ακόμα και για να αποτρέψουν τις κηλίδες, ωστόσο ο βασικός ρόλος τους είναι να καταπραΰνουν το δέρμα, στα σημεία που έχουν εμφανιστεί σπυράκια και να τα βοηθήσουν να υποχωρήσουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Βασική προϋπόθεση να είναι πάντα καθαρή η επιδερμίδα, τα χέρια να μην πιάνουν το πρόσωπο και να μην έχει πειραχτεί το σπυράκι-να έχει γίνει κάποια προσπάθεια να σπάσει ή οτιδήποτε άλλο.

Η κατάλληλη ώρα για την εφαρμογή τους είναι στη βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας. Αφού εφαρμόσετε τα skincare προϊόντα, καθαρίζετε τα σημεία που έχετε σπυράκια και εφαρμόζεται τα αυτοκόλλητα. Τα αφήνετε να δράσουν όλο το βράδυ, ενώ κοιμάστε και το πρωί ξεπλένεστε και συνεχίζετε με την πρωινή ρουτίνα περιποίησης.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε ακμή ή τα σπυράκια επιμένουν στο πρόσωπό σας, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος στο δέρμα σας.

SHARE