μοντέλο στην πασαρέλα
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
FACE

Το πιο συχνό λάθος που κάνετε στον καθαρισμό προσώπου


Σας έχει τύχει να περνάτε το πρόσωπό σας με έναν δίσκο καθαρισμού με κάποια λοσιόν ή micellar νερό και όταν το αφαιρείτε να έχει λεκέδες; Αν πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο έχετε καθαρίσει πλήρως το πρόσωπο σας, κάνετε λάθος. Αντιθέτως, ό,τι υπολείμματα υπήρχαν στην επιδερμίδα σας ενδεχομένως να έχουν εισχωρήσει στο δέρμα σας.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι, ακόμα και αν δεν έχετε βαφτεί, δεν έχετε εφαρμόσει κάποιο skincare προϊόν στο πρόσωπο ή δεν έχετε καν βγει από το σπίτι σας, ο καθαρισμός του προσώπου πρωί και βράδυ είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείπετε. 

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, ώστε να λάμπει από υγεία.

Και αν αναρωτιέστε γιατί πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας σωστά ακόμα και αν έχετε περάσει όλη την ημέρα σας στο σπίτι. Η απάντηση είναι η λιπαρότητα. Η λιπαρότητα, το σμήγμα που παράγει το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να αφαιρείται πριν εφαρμόσουμε οποιοδήποτε άλλο skincare προϊόν.

Πώς γίνεται ο σωστός καθαρισμός του προσώπου;

Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται με σαπούνι, αφρός, λάδι ή οποιαδήποτε άλλη υφή ταιριάζει περισσότερο στο δέρμα μας συνδυαστικά με νερό. Κάνουμε απαλό μασάζ, σχολαστικά μπροστά στον καθρέφτη μας και αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, μπορούμε να εφαρμόσουμε στο δέρμα μας micellar water με έναν δίσκο καθαρισμού, για να αφαιρέσουμε υπολείμματα που έχουν μείνει.

Το micellar water: Το micellar water είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, το οποίο σαφώς μπορεί να χρησιμοποιείται για καθαρισμό προσώπου και μάλιστα είναι σωτήριο για τις ημέρες ή τις περιστάσεις που θέλουμε κάτι άμεσο και γρήγορο. Όμως, σε καθημερινή βάση, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο σχολαστικός καθαρισμός με ειδικό προϊόν είναι απαραίτητος και πρέπει να προηγείται του micellar.

Αγαπημένα micellar water: Bioderma, Ahava, Caudalie.

SHARE