Τα ροδαλά μήλα δίνουν νεανική όψη στο μακιγιάζ.
Street Style/Photo:Shutterstock
BLUSH IT RIGHT

Πώς να βάζεις σωστά το ρουζ στα ζυγωματικά για fresh αποτέλεσμα


Ρουζ, ένα προϊόν που αποτελεί βασικό βήμα στο μακιγιάζ και δε λείπει σχεδόν από κανένα νεσεσέρ.

Είτε επιλέγετε κάποιο σε φυσική απόχρωση ή πιο σκούρα, τύπου bronzer, ή προτιμάτε τις πιο ροδαλές αποχρώσεις του ροζ και του κοραλί, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η σωστή εφαρμογή.

Για να γίνει όμως η σωστή εφαρμογή πρέπει να γνωρίσετε καλύτερα το πρόσωπό σας. Δηλαδή, να το ψηλαφήσετε, να βρείτε το κόκκαλο των ζυγωματικών και να εφαρμόσετε στο σωστό σημείο το ρουζ.

Όταν πρόκειται για bronzer, δουλεύουμε κατά μήκος στα κόκκαλα των ζυγωματικών, πηγαίνοντας προς τις ρίζες των μαλλιών, έτσι ώστε να σχηματίσουμε τις γωνίες μας.

Αν προτιμάτε τις πιο ροδαλές αποχρώσεις του ροζ και του κοράλι, τότε το πινέλο πρέπει να τοποθετείτε στο κέντρο των μήλων.

Αφού βρούμε το κόκκαλο των ζυγωματικών, χαμογελάμε στον καθρέφτη και εκεί που οριοθετείται το μήλο, το χαρακτηριστικό στρογγυλό σημείο που εμφανίζουμε όλοι, τοποθετούμε το πινέλο του ρουζ και εφαρμόζουμε το προϊόν.

Είναι σημαντικό πάντα να τινάζουμε το προϊόν από το πινέλο. Να θυμάστε θέλουμε ελάχιστη ποσότητα, την οποία συμπληρώνουμε αν χρειαστεί, όταν τελειώσουμε το μακιγιάζ. Συνήθως, αφού μπει η mascara και το κραγιόν, τα μάγουλά μας θέλουν παραπάνω χρώμα. Ελέγχουμε σε φυσικό φως και αν χρειαστεί εφαρμόζουμε ξανά.

Αντίστοιχα δουλεύουμε και με κρεμώδη ή υγρά προϊόντα. Η διαφορά είναι ότι εφαρμόζουμε με τα δάχτυλα ή με κάποιο σφουγγαράκι. Με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις χαρίζουμε χρώμα στα ζυγωματικά και τα μήλα μας και αν χρειαστεί να σβήσουμε, τραβάμε προς τα πίσω για να σβήσει το χρώμα.

SHARE