πεντικιούρ
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
NAILS

Σε ενοχλεί η παρανυχίδα και το manicure ραντεβού αργεί; -Η nail expert εξηγεί τι πρέπει να κάνεις


Σας έχει τύχει ποτέ να σας πιάσει οξύς πόνος από παρανυχίδα σε κάποιο νύχι των χεριών ή των ποδιών σας;

Μία λάθος κίνηση, ένα στραβό ψαλίδισμα ή ένα τράβηγμα του νυχιού μπορεί να προκαλέσει παρανυχίδα, κάτι που μπορεί να είναι αφόρητα επίπονο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς την αντιμετωπίζουμε για να ανακουφιστούμε και αν γενικότερα πρέπει να την πειράξουμε για να αισθανθούμε καλύτερα ή απλώς να επισπεύσουμε το ραντεβού μας, με τη nail expert.

H nail specialist και ποδολόγος, Ιακωβίνα Βούλγαρη συμβουλεύει:

Τι είναι η παρανυχίδα;

Η παρανυχίδα αποτελεί σκληρό κομμάτι δέρματος το οποίο προκαλεί πόνο και φλεγμονή. Στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει  μετά από μόλυνση (παρωνυχία), όμως μπορεί να γίνει και μετά από ένα λάθος τράβηγμα. Συχνά, τις συναντάμε σε αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα. 

Η πρόληψη είναι το Α και το Ω!

Ένας καλός τρόπος πρόληψης είναι η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος των νυχιών και η χρήση ενυδατικού - μαλακτικού λαδιού νυχιών, στην περιοχή των επωνύχιων αλλά και πλευρικά στα παρωνύχια. Επίσης το σωστό και τακτικό μανικιούρ βοηθά στην αποφυγή της εμφάνισης της.

Τι πρέπει να κάνουμε, αν το ραντεβού με τη nail expert αργεί;

Αποφεύγουμε να την τραβήξουμε καθώς δημιουργείται πληγή με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μόλυνσης και κατά συνέπεια φλεγμονής. Σε περίπτωση που αργεί το ραντεβού τη nail expert, επιλέγουμε να κόψουμε - σε καμία περίπτωση δεν τραβάμε την παρανυχίδα -, με ένα πενσακι ή ψαλιδάκι το οποίο χρησιμοποιήσουμε σε αποκλειστικότητα, ενώ με ένα μπαφερ λιμάρουμε την περιοχή του δέρματος που ήταν η παρανυχίδα κάνοντας κινήσεις προς τα κάτω. Τελος, για προληπτικούς λόγους ψεκάζουμε με ένα αντισηπτικό και ενυδατώνουμε με το λαδάκι νυχιών.

Σημαντική λεπτομέρεια!

Με καθημερινή χρήση ενυδατικού λαδιού νυχιών, διατηρούμε την περιοχή ενυδατωμένη, κάτι που βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης παρανυχίδας. Επιπλέον, για extra ενυδάτωση, μπορούμε να προσθέσουμε στη ρουτίνα μας το peeling και την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και στην περιοχή των νυχιών μας.

Ακολουθούν τρία αγαπημένα ενυδατικά λαδάκια νυχιών:

Essie on a roll
Dust+Cream Cuticle Oil
OPI Pro Spa Nail & Cuticle Oil

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την ποδολόγο και nail specialist, Ιακωβίνα Βούλγαρη.

SHARE