ξανθά μαλλιά
Φωτογραφία: Unsplash/ Stephan Louis
HAIR TIP

Πώς η beauty editor κατάφερε να ανοίξει με φυσικό τρόπο το χρώμα των μαλλιών της


Όταν γεννήθηκα ήμουν σχεδόν ξανθιά -κάτι για το οποίο μέχρι και σήμερα καυχιέμαι, επειδή οι γιοι μου είναι κατάξανθοι-, αργότερα τα μαλλιά μου απέκτησαν ένα καστανό χρώμα, που το καλοκαίρι γίνεται καστανόξανθο, ενώ σήμερα είμαι καστανή με αρκετές λευκές τρίχες.

Όπως καταλαβαίνετε, είμαι από αυτές που αποφεύγω τις βαφές μαλλιών, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλω να «παίζω» με το χρώμα τους.

Ως καστανή, μου αρκεί να ανοίξω 2 με 3 τόνους κυρίως τις άκρες μου και να γίνω καστανόξανθη. Να αποκτήσω δηλαδή αυτό το γλυκό ξανθό που μου χαρίζει απλόχερα ο ήλιος έως τα τέλη του καλοκαιριού. Ωστόσο, πάντα βοηθάω κι εγώ την κατάσταση με μια δοκιμασμένη συνταγή ώστε να γίνει ελαφρώς πιο έντονο.

Αποφάσισα, λοιπόν, να επιστρατεύσω το κλασικό, γνώριμο συστατικό. Ίσως την πιο εύκολη DIY συνταγή που έχετε ακούσει μέχρι σήμερα, η οποία περιλαμβάνει το χαμομήλι. 

Συγκεκριμένα, καθημερινά, μετά το μπάνιο μου, εφαρμόζω στις άκρες μου χαμομήλι, το οποίο έχω βράσει μερικές ώρες πριν. Απλά βουτάω τα μαλλιά μου στο ποτήρι με το χαμομήλι και τα αφήνω μερικά λεπτά. Φροντίζω ακόμη, όταν βγαίνω έξω στον ήλιο, να τα έχω ελεύθερα και όχι πιασμένα -αυτό βοηθάει στο να ανοίξει το χρώμα πιο γρήγορα.

Σήμερα ένα μήνα μετά την DIY συνταγή που ακολουθώ σε κάθε μου λούσιμο, έχω να σας πω ότι υπάρχει διαφορά. Οι άκρες μου -στα σημεία που εφαρμόζω χαμομήλι- έχουν ανοίξει αρκετά και είναι σα να έχω ανταύγειες. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και τέλειο για το καλοκαίρι.

Είναι μία εύκολη λύση που νομίζω θα συνεχίσω και τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να διατηρήσω αυτό το καστανόξανθο χρώμα.

Αν αναζητάτε εύκολη, DIY λύση να ανοίξετε 2 με 3 τόνους τα μαλλιά σας δοκιμάστε το. Προσωπικά, εφαρμόζω αυτό το tip και στα παιδιά μου και λειτουργεί εξαιρετικά!

Στο insta video που ακολουθεί και στο οποίο φτιάχνω τα φρύδια μου, μπορείτε να δείτε πώς οι άκρες των μαλλιών μου έχουν ανοίξει:

Tips για όσες έχουν ανοιχτό χρώμα μαλλιών:

Για όσες έχουν ηδη ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ο χυμός λεμονιού μπορεί να φωτίσει και να ανοίξει κάποιους τόνους ακόμα τα μαλλιά -αλλά μην τον χρησιμοποιήσετε μόνο του.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν αλλάζετε φυσικά το χρώμα των μαλλιών σας. Όπως τόνισε η Ghanima Abdullah, κοσμετολόγος και στιλίστρια στο «The Right Hairstyles»: «Οτιδήποτε παρεμβαίνει στη δομή της κερατίνης των μαλλιών σας είναι δυνητικά επιζήμιο. Η ζημιά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι στον ίδιο βαθμό με κάποια βαφή μαλλιών, ωστόσο επενδύστε σε προϊόντα όπως conditioner που ενισχύουν την ενυδάτωση».

Επιπλέον, θα πρέπει να είμαστε άκρως προσεχτικοί με το χυμό λεμονιού. Σύμφωνα με τη διάσημη hair colorist Aura Friedman, ο χυμός λεμονιού λειτουργεί μεν, αλλά πάντα χρειάζεται προσοχή. «Ο χυμός λεμονιού φωτίζει τα μαλλιά, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνος» λέει η Friedman. «Είναι τόσο όξινο που μπορεί να κάψει τα μαλλιά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να το αναμίξετε με conditioner ή ακόμα καλύτερα με λάδι καρύδας, ώστε να έχετε τα σημαντικά ενυδατικά και επανορθωτικά οφέλη τους».

SHARE