ρουζ
Φωτογραφία: @violette_fr
HOW TO WEAR BLUSH

Πώς και πού να βάζετε ρουζ αν έχετε ροδόχρου ακμή ή απλώς κόκκινα μήλα


Το ρουζ είναι ένα προϊόν που αρκετοί αποφεύγουν στο καθημερινό τους μακιγιάζ και ο βασικός λόγος είναι η ροδόχρους ακμή.

Είτε γνωρίζετε ότι έχετε ροδόχρους ακμή ή όχι ή απλά παρατηρείτε συχνά, τα μάγουλά σας να κοκκινίζουν, σίγουρα είστε στο κατάλληλο άρθρο. Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε πώς και αν πρέπει να εφαρμόζουμε ρουζ, ενώ γνωρίζουμε ότι τα μήλα μας θα κοκκινίσουν, μέσα στην ημέρα.

Λίγα λόγια για τη ροδόχρου ακμή

Η ροδόχρους ακμή μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητική. Κάνει το δέρμα να φαίνεται ελαφρά ή έντονα κοκκινισμένο και μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει πιο έντονο, με το κατάλληλο έναυσμα, όπως ο καφές, το αλκοόλ ή η άσκηση — και φυσικά αυτή η κοκκινίλα ποτέ δεν φεύγει.

Το μόνο πράγμα που διώχνει τη ροδόχρου ακμή, τουλάχιστον προσωρινά, είναι το μακιγιάζ.

Δεδομένου ότι είστε υπέρ του φυσικού look και σην καθημερινότητά σας, αποφεύγετε να φοράτε foundation σε όλο το πρόσωπο, σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε έναν εύκολο τρόπο να καλύπτετε τη κοκκινίλα και φυσικά να εφαρμόζετε ρουζ, χωρίς να έχετε full makeup και έντονα, ροδοκόκκινα μήλα.

Τι θα χρειαστείτε:  

  • Foundation
  • Concealer
  • Ρουζ σε απόχρωση που δεν ταιριάζει με τα μήλα σας, όταν αυτά κοκκινίζουν
  • Ένα πινέλο για ρουζ
  • Υγρό highlighter - προεραιτικά, για έξτρα λάμψη

Νο1 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε μακιγιάζ, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το δέρμα. Eπιλέξτε ανάμεσα σε ελαφριά ενυδατική ή primer και απλώστε σε όλο το πρόσωπο σας.

Νο2 FOUNDATION

Το επόμενο βήμα είναι να κρύψουμε το φυσικό κόκκινο χρώμα  της επιδερμίδας με το foundation. Δε χρειάζεται αρκετή ποσότητα, αλλά ελάχιστη, κυρίως στο σημείο της ερυθρότητας και όπου αλλού χρειάζεται. Αν δε θέλετε το foundation, μπορείτε να προχωρήσετε απαυθείας στο παρακάτω βήμα, προσπερνώντας αυτό.

Νο3 CONCEALER

Το concealer μπορεί να μην εφαρμοστεί καθόλου, αν δεν το χρειάζεστε ή μπορείτε απλά να καλύψετε κοκκινίλες, ταμποναριστά, τοπικά, μόνο με concealer και να προσπεράσετε το βήμα No2.

Ακολουθούν 5 αγαπημένα concealer:

Charlotte Tilbury
Tarte
Maybelline
Catrice
Essence

No4 ΡΟΥΖ

Επιλέξτε ένα ρουζ υψηλής απόδοσης, σε χρώμα που δεν ταιριάζει με το φυσικό χρώμα του δέρματός σας, Όσο πιο τολμηρό είναι το χρώμα τόσο το καλύτερο, γιατί μπορείτε να το σκουπίσετε, με απαλές κινήσεις για να μην κοκκινίσει περισσότερο δέρμα, χωρίς να χαλάσετε κάτι από τη βάση. Προσοχή, αν προσπαθήστε να σβήσετε αρκετά το ρουζ και γενικότερα κάνετε πολλές κινήσεις, θα δείτε ότι το δέρμα σας, θα γίνει αρκετά πιο ροζ από ό,τι θέλετε, καθώς φθείρετε το foundation ή το concealer που βρίσκεται από κάτω και το δέρμα ερεθίζεται.

Ακολουθούν 5 αγαπημένα ρουζ:

Rare Beauty
NARS
Glossier
Laura Mercier
NYX Cosmetics

Νο5 CONCEALER

Μόλις έχετε καλή απόδοση χρώματος πάνω από το foundation σας, μπορείτε να το απαλύνετε λίγο με τη βοήθεια του concealer. Εφαρμόστε κουκκίδες και στη συνέχεια κάνετε blend πάνω από το ρουζ, είτε με ένα πινέλο concealer είτε πατώντας απαλά με ένα καθαρό δάχτυλο.

No6 ΛΑΜΨΗ

Ολοκληρώστε το look με ελάχιστο highlighter, υγρό ή σε μορφή πούδρας, στο σημείο που ψηλαφίζετε το κόκκαλο των ζυγωματικών σας.

SHARE