Mature skin- makeup over 60s'
Photo: Instagram @violette_fr
MAKEUP OVER 60s'

Πώς να κάνετε ένα κολακευτικό μακιγιάζ ματιών στα 60 σας: Βήμα-βήμα τα μυστικά


Τι συμβαίνει στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, εκεί κοντά στην ηλικία των 60;

Μήπως έχετε αισθανθεί ότι δείχνουν κάπως πιο πρησμένα και το βλέφαρο έχει μία πτωτική τάση;

Ακόμα και αν είστε απόλυτα τυπικοί στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου και φυσικά των ματιών, να σας πούμε ότι όλα τα παραπάνω είναι απολύτως φυσιολογικά και συνάδουν με την ηλικία σας. Επιπλέον, να σας αναφέρουμε ότι με τις κατάλληλες τεχνικές μακιγιάζ και φυσικά τα σωστά προϊόντα, τα μάτια σας μπορούν να δείξουν καλύτερα από ποτέ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: 

1. Ελέγξτε τον καθρέφτη - όχι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - για έμπνευση

Τα μάτια που έχετε τώρα μπορεί κάλλιστα να μην είναι αυτά που είχατε πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο αυτό δεν είναι εμπόδιο για το μακιγιάζ. Πριν δώσουμε tips για το μακιγιάζ, πρέπει να ανφέρουμε δύο σημαντικά ράγματα πρώτα. Κάνετε οφθαλμολογικό έλεγχο, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε ερυθρότητα ή ερεθισμό. Αυτό θα αποκλείσει πιθανά ιατρικά προβλήματα, λάθος φακούς επαφής. Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλλυντικά σας. Πετάξτε ότι πλησιάζει έστω τις ημερομηνίες λήξης και είναι ανοιχτό εδώ και καιρό - ειδικά τη μάσκαρα, η οποία πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες - και οποιαδήποτε άλλο προϊόν έχει περίεργη μυρωδιά, ή δείχνει αποχρωματισμένο.

2. Πάντα να εφαρμόζετε primer

Το Primer είναι απαραίτητο. Θα αποτρέψει το μακιγιάζ των ματιών σας από το να ζαρώσει, να σπάσει, να λερώσει και να μοιάζει μουτζουρωμένο. Τα ώριμα βλέφαρα μπορεί να είναι ζεστά και υγρά, επομένως το μακιγιάζ λερώνει, δείχνει μουντό ή εξαφανίζεται. Χρησιμοποιήστε την ελάχιστη ποσότητα και ανακατέψτε την πάνω από τα βλέφαρα από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι τις πτυχές. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει ένα λεπτό πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ.

Ilia
Rare Beauty
MAC
Laura Mercier
Fenty Beauty

3. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ματιών υψηλής χρωστικής σε μαύρο ή σκούρο καφέ

Το μολύβι ματιών είναι αυτό που πραγματικά επαναφέρει την ευκρίνεια και το σχήμα στα μάτια σας. Το μολύβι πρέπει να γλιστράει και να φαίνεται αδιαφανές - όχι διαφανές - αλλά δεν πρέπει επίσης να είναι πολύ γλιστερό ή πολύ στεγνό. Για άλλη μια φορά, η επιλογή της σωστής υφής μολυβιού για τα καπάκια σας έχει σημασία. Εάν έχετε υγρά μάτια, επιλέξτε μια αδιάβροχη φόρμουλα.

Laura Mercier
MAC
NYX
Rimmel

4. Κρατήστε απαλά τα καπάκια τεντωμένα για να έχετε μια λεία γραμμή

Υπάρχει ένα υπέροχο κόλπο σε αυτό. Κοιτάξτε κατευθείαν στον καθρέφτη και τραβήξτε ελαφρώς το μάτι σας, να είναι τεντωμένο (αλλά όχι σφιχτά!) στην εξωτερική άκρη ενώ απλώνετε το μολύβι στα πάνω βλέφαρά σας. Αυτό μειώνει αρκετά τα καπάκια, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε μια πιο κομψή γραμμή χωρίς να λερωθείτε. Δουλέψτε από το εξωτερικό μάτι προς τα μέσα και προσπαθήστε να κρατήσετε το μάτι σας ελαφρώς ανοιχτό για να ελέγξετε τη γραμμή ώστε να μην γίνει πολύ παχιά. Το να ακουμπάτε τους αγκώνες σας σε ένα τραπέζι ή στην επιφάνεια εργασίας σταθεροποιεί τα χέρια σας και κάνει τη διαδικασία εύκολη. Με απαλή κίνηση, τονίστε και τις κάτω ρίζες των βλεφάρων σας.

5. Διπλασιάστε τη γραμμή

Ένα άλλο κόλπο ενισχύει πραγματικά το αποτέλεσμα, είναι να τονίσετε τη γραμμή μολυβιού με την ίδια ή παρόμοια σκούρα σκιά ματιών. Αυτό γεμίζει τυχόν κενά ανάμεσα στις ρίζες του μολυβιού και των βλεφαρίδων και ενισχύει την ένταση του μακιγιάζ. Δραματοποιεί πραγματικά το σχήμα των ματιών, αυτό ακριβώς που χρειάζονται περισσότερο τα ώριμα μάτια.

6. Βασιστείτε σε πασπαρτού ουδέτερες σκιές

Το πιο εύκολο και safe makeup look είναι αυτό που γίνεται με ουδέτερες αποχρώσεις. Να θυμάστε τον κανόνα των τριών αποχρώσεων. Ουσιαστικά χρειάζεστε μόνο μια ανοιχτή απόχρωση στα καπάκια, μια μεσαία απόχρωση για την πτυχή και μια σκούρα απόχρωση για διπλή γραμμή πάνω από το μολύβι σας. Είναι η αντίθεση του ανοιχτότερου βλεφάρου, της μεσαίας πτυχής και της πολύ σκούρας επένδυσης στη γραμμή των βλεφαρίδων που δημιουργεί την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων, πιο τονισμένων ματιών. 

7. Χρησιμοποιήστε ψαλιδάκι βλεφαρίδων και μαύρη μάσκαρα

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι βλεφαρίδες ανοίγουν τα μάτια, αλλά εδώ είναι σημαντικό ένα άλλο κόλπο. Μόλις οι βλεφαρίδες είναι σταθερές στο ψαλιδάκι, γυρίστε τον καρπό σας μακριά από εσάς καθώς πιέζετε για να έχετε τη μέγιστη καμπύλη. Πιέστε το κλειστό ψαλιδάκι για λίγα δευτερόλεπτα, χαλαρώστε το και μετά πιέστε το ξανά. Η μαύρη μάσκαρα είναι η καλύτερη απόχρωση για όλους, αλλά η φόρμουλα κάνει τη διαφορά. Στην ηλικία των 50 και άνω, οι περισσότερες από γυναίκες έχουν κοντές ή λεπτές βλεφαρίδες που επωφελούνται από μια ελαφριά φόρμουλα που γεμίζει.

8. Φτιάξτε τα φρύδια σας

Τέλος, το μακιγιάζ φρυδιών είναι η τελευταία πινελιά που κάνει κάθε μακιγιάζ ματιών να φαίνεται καλύτερο. Στις περισσότερες γυναίκες στα 50, 60 και 70 τους λείπουν οι ουρές των φρυδιών ή έχουν πολύ αραιά εξωτερικά φρύδια. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε ή να μπείτε σε μια περίπλοκη ρουτίνα πολλαπλών βημάτων. Απλώς ολοκληρώστε και ανασηκώστε το σχήμα των φρυδιών σας επεκτείνοντας το προς τα έξω για να τεντώσετε το σχήμα. Διευρύνει την όψη ολόκληρης της περιοχής των ματιών σας και σας κάνει να φαίνεστε περιποιημένη.

NYX
Anastasia Beverly Hills
Benefit Cosmetics
Seventeen
Maybelline
essence
SHARE