Αντηλιακό + Foundation: Tips για να μην εμφανίζεται λιπαρότητα και να μην αλλοιώνεται το μακιγιάζ

Αντηλιακό + Foundation: Tips για να μην εμφανίζεται λιπαρότητα και να μην αλλοιώνεται το μακιγιάζ

Το αντηλιακό είναι ένα από τα λίγα προϊόντα ομορφιάς που όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά. 

Το ερώτημα είναι πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό και προϊόντα μακιγιάζ μαζί. 

Για παράδειγμα: Πρέπει να βάζετε αντηλιακό πάνω ή κάτω από το foundation; Απλώνεις primer πριν ή μετά το αντηλιακό; Και τι συμβαίνει όταν έρθει η ώρα να εφαρμόσετε ξανά το SPF σας και έχετε ένα πλήρες makeup look;

Πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα;

Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται μετά την ενυδατική κρέμα, ως το τελευταίο βήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης. Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα με SPF, ίσως χρειάζεται να βάλετε επιπλέον αντηλιακό.

Πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό πριν ή μετά το μακιγιάζ;

Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται πριν από το μακιγιάζ και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι. Αρχικά, πρέπει να περιμένετε περίπου 15 λεπτά για να απορροφηθεί το αντηλιακό σας πριν βγείτε εκτός σπιτιού (ή εκτεθείτε σε οποιαδήποτε έκθεση στον ήλιο). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να κάνετε το μακιγιάζ, μειώνοντας το χρόνο που ξοδεύετε περιμένοντας. 

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η εφαρμογή αντηλιακού πάνω από το μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή σας, ειδικά αν φοράτε βάση ή κάποιο άλλο προϊόν βάσης. Μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα ή να λιώσει εντελώς, αναγκάζοντάς σας να κάνετε ξανά το μακιγιάζ.

Πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό πριν ή μετά το foundation;

Το αντηλιακό εφαρμόζεται πριν το foundation. Ωστόσο, εάν είστε στον ήλιο για περισσότερες από δύο ώρες, είναι απαραίτητο να ανανεώσετε το SPF σας - και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε όταν έχετε πλήρες μακιγιάζ. 

Πώς εφαρμόζετε αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ;

Η εφαρμογή αντηλιακού πάνω από το foundation, το concealer και άλλα προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σας. Ευτυχώς, η αντηλιακή κρέμα δεν είναι η μόνη επιλογή. Υπάρχουν αντηλιακές πούδρες και σπρέι, τα οποία μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν πάνω από το μακιγιάζ.

Εάν επιλέξετε ένα αντηλιακό σε μορφή πούδρας, απλώστε το σε ολόκληρο το πρόσωπό σας όπως θα κάνατε με μια πούδρα. Όσο για το σπρέι μπορεί να ψεκαστεί απευθείας στο δέρμα σας, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένο, να μην παρεμβαίνει στο μακιγιάζ σας.

Τέλος, αν η αντηλιακή κρέμα είναι η μόν σας επιλογή, ο καλύτερος τρόπος για εφαρμογή είναι με ένα σφουγγάρι μακιγιάζ. Εφαρμόστε ελάχιστη ποσότητα, στο πίσω μέρος του χεριού σας και στη συνέχεια να βουτήξετε το σφουγγάρι σας σε αυτό. Στη συνέχεια, μπορείτε να ταμπονάρετε ελαφρά το σφουγγάρι στο πρόσωπό σας. Αν και αυτή η μέθοδος επανεφαρμογής μπορεί να είναι λίγο πιο χρονοβόρα από τις άλλες επιλογές που αναφέραμε, είναι αρκετά λειτουργική. Ωστόσο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικές, να μην αλλοιώσετε το αποτέλεσμα.