μοντέλα στα παρασκήνια επίδειξης μόδας
Shutterstock
BLUSH

Πώς θα απλώσεις το ρουζ σαν επαγγελματίας makeup artist


Τα ροδαλά μάγουλα είναι αρκετά δημοφιλή την τελευταία δεκαετία και οι περισσότεροι αναζητάμε αυτή τη ζωντάνια στο πρόσωπο, σαν να βγήκαμε μόλις από το μάθημα γιόγκα - δεν θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε πιο απλά.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να εφαρμόζουμε σωστά το ρουζ, για να έχουμε το ροδαλό αποτέλεσμα που αναζητάμε.

Όταν βουτάμε το πινέλο στο ρουζ, το προϊόν συσσωρεύεται στις άκρες των τριχών του πινέλου -είτε πρόκειται για κρεμώδες ή για powder blush.

Τοποθετούμε το πινέλο στο κέντρο των ζυγωματικών, για να μείνει εκεί η μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος -άλλωστε εκεί θέλουμε περισσότερο χρώμα. Στροβιλίζουμε το πινέλο, για να συγκεντρώσουμε όλη την ποσότητα στο κέντρο των μήλων και ύστερα το «σβήνουμε».

Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τις τρίχες από το πινέλο για να γίνει flat και αρχίζουμε να τραβάμε το προϊόν προς τα πίσω, προς τους κροτάφους, για να «σβήσουμε» το χρώμα και να δημιουργήσουμε γωνίες.

Συνεχίζουμε με φορά προς τα πάνω, σχεδόν στις ρίζες των μαλλιών, αλλά και προς τα κάτω, πάνω στο κόκαλο στο πηγούνι. Δημιουργούμε από την κάθε πλευρά δηλαδή ένα Ε και ένα 3 αντίστοιχα.

MAC Cosmetics: Glow Play Blush in Cheeky Devil

Κοιτάμε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη και αφού έχουμε ολοκληρώσει το μακιγιάζ -έχουμε προσθέσει και κραγιόν-, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ρουζ στο κέντρο των μήλων μας.

Benefir Cosmetics

Extra Tip: Αν θέλουμε φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ, μπορούμε να εφαρμόσουμε ρουζ στο άνω κινητό βλέφαρο, κάτω από τη γωνία που σχηματίζει το φρύδι. Με αυτόν τον τρόπο το μακιγιάζ ισορροπεί και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

SHARE