γυναίκα με γυαλιά στην εβδομάδα μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
MAKEUP TIPS

Πώς να βάψεις την ερεθισμένη από το συνάχι μύτη σου - Tips για σωστό μακιγιάζ


Τα πρησμένα μάτια και το αίσθημα φαγούρας γενικότερα στο πρόσωπο, καθώς και η βουλωμένη μύτη είναι κάποια από τα ελάχιστα συμπτώματα που έχει κάποιος, όταν είναι άρρωστος ή όταν απλά τον ταλαιπωρεί ένα συνάχι.

Όταν όμως έχουμε συνάχι, υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να βαφτούμε, όσο και αν αυτό ακούγεται ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. 

Ακολουθώντας συγκεκριμένα tips με την εφαρμογή του μακιγιάζ, θα νιώσετε άμεσα καλύτερα, ενώ το μακιγιάζ δε θα αλλοιωθεί. 

Το πρώτο και πιο βασικό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι το να φορτώνετε το πρόσωπό σας με μακιγιάζ δεν θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα όσο είστε άρρωστοι, επομένως η πρώτη συμβουλή είναι να προσπαθήσετε να περιορίσετε τη χρήση του μακιγιάζ στο ελάχιστο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι άφθονη μάσκαρα και eyeliner, καθώς θα ερεθίσουν τα ήδη πρησμένα μάτια σας. Θα προσπαθείτε συνεχώς να τρίβετε τα μάτια σας και να φυσάτε τη μύτη σας, οπότε όσο λιγότερο μακιγιάζ τόσο το καλύτερο. Ο στόχος σας είναι να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ για να καλύψετε τα συμπτώματά σας και να συνεχίσετε να φαίνεστε υπέροχοι.

Η δεύτερη συμβουλή, είναι να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα BB αντί για ένα υγρό foundation. Αυτό συμβαίνει επειδή μια κρέμα BB είναι μία πιο ελαφριά, πιο καθαρή εκδοχή ενός foundation. Δεν είναι μια βάση πλήρους κάλυψης. Δεδομένου ότι η κρέμα BB λειτουργεί ως ένας τύπος έγχρωμης ενυδατικής κρέμας ή «multi-tasking foundation», έχει δημιουργηθεί για να καλύπτει τις ατέλειες. Αυτό είναι τέλειο για όταν είμαστε άρρωστοι και θέλουμε ένα ελαφρύ foundation για να αποκαταστήσει την επιδερμίδα μας, να διατηρήσει το δέρμα μας ενυδατωμένο και φυσικά να επαναφέρει τον τόνο του δέρματός μας.

Είναι σημαντικό να κλειδώσετε το foundation σας με πούδρα για μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι είτε ημιδιάφανη είτε πούδρα με χρώμα – ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Φυσικά, μπορείτε να συνεχίσετε να εφαρμόζετε την πούδρα όλη την ημέρα όταν βλέπετε το πρόσωπό σας να παράγει λιπαρότητα. Ωστόσο, επειδή το δέρμα τείνει να είναι πολύ ξηρό όταν είμαστε άρρωστοι (με το φύσημα της μύτης μας και το τρίψιμο των ματιών), προσπαθήστε να διατηρήσετε τη χρήση της πούδρας σε χαμηλά επίπεδα.

Όταν είμαστε άρρωστοι, το δέρμα μας γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο, ερεθίζεται εύκολα και ξηραίνεται. Όταν ξυπνάτε, πλένετε τακτικά το πρόσωπό σας (προτιμήστε ελαφριά καθαριστικά) και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Μείνετε μακριά από προϊόντα με σκληρές χημικές ουσίες, καθώς το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο αυτή τη στιγμή. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας απορροφά την ενυδατική κρέμα. Μην ξεχνάτε ότι και πάλι, θα φυσάτε τη μύτη σας και θα τρίβετε τα μάτια σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, καλά προετοιμασμένο και έτοιμο για εφαρμογή μακιγιάζ.

Είναι πολύ πιθανό να είστε χλωμοί και με έντονη ξηρότητα. Τα χείλη σας πιθανότατα θα είναι σκασμένα και στεγνά. Έτσι, αντί να χρησιμοποιείτε κραγιόν ή lip gloss, προτιμήστε ένα καλό balm για τα χείλη. Εάν χρειάζεται απλώς να έχετε χρώμα στα χείλη σας, χρησιμοποιήστε ένα balm με χρώμα για τα χείλη. Αλλά και πάλι, ένα κραγιόν ή ένα lip gloss μπορεί να είναι πολύ σκληρό για τα ευαίσθητα χείλη σας και θα φαίνονται στεγνά και σκασμένα.

Προσπαθήστε να φαίνεστε όσο το δυνατόν πιο φυσικές με το μακιγιάζ σας. Λίγο ρουζ μαζί με την κρέμα BB είναι ό,τι χρειάζεστε για το πρόσωπό σας. Ίσως λίγο concealer κάτω από τα μάτια για να απαλλαγείτε από το χλωμό και πρησμένο βλέμμα, αλλά και στην περιοχή γύρω από τη μύτη. Για τη συναχομένη μύτη, μην ξεχάσετε να κλειδώσετε το αποτέλεσμα με πούδρα, ενώ αν έχετε έντονη καταρροή, καθώς δε γίνεται να μην εφαρμόσετε χαρτομάντηλο εκεί, η καλύτερη συμβουλή είναι να μην εφαρμόσετε τίποτα και απλά να αφήσετε makeup free, τη συγκεκριμένη περιοχή. 

Για τα μάτια σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο λίγη αδιάβροχη μάσκαρα αν είναι δυνατόν. 

Να θυμάστε ότι ο κανόνας less is more, είναι must, όταν είστε άρρωστοι.

SHARE