γυναίκα με κόκκινο κραγιόν
Φωτογραφία: Instagram/@rosiehw
RED LIKE A PRO

Πώς να εφαρμόσετε το κόκκινο κραγιόν ώστε τα χείλη σας να φαίνονται πιο juicy


Ένα από τα πιο κλασικά makeup looks (που συναντάμε συχνά στο κόκκινο χαλί αλλά και στην καθημερινή ζωή), είναι τα κόκκινα χείλη.

Μία makeup επιλογή που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Υπάρχουν ατελείωτες αποχρώσεις και φινιρίσματα για να διαλέξετε, κάτι που κάνει την beauty έρευνα πάντα ενδιαφέρουσα.

Είτε επιλέξετε ένα καθαρό κόκκινο είτε κάτι πιο τολμηρό, το πιο σημαντικό είναι να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια. Τα κόκκινα χείλη χαρίζουν άμεση τόνωση της αυτοπεποίθησης, και σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αλλοιωθούν ή να μουντζουρωθούν.

Για επαγγελματικό αποτέλεσμα, ακολουθήστε τα βήματα:

Η προετοιμασία της επιδερμίδας σας για οποιαδήποτε makeup look είναι ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να προσπερνάτε, και το ίδιο ισχύει και για τα χείλη σας πριν εφαρμόσετε κόκκινο κραγιόν. 

Δοκιμάστε να κάνετε απολέπιση στα χείλη πριν από το κόκκινο κραγιόν και στη συνέχεια σκουπίστε την υγρασία και πουδράρετε ελαφρώς. Το σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιείτε καμία μορφή ενυδάτωσης στα χείλη, όπως για παράδειγμα lip balm πριν το κραγιόν, για να εξασφαλίσετε ότι το κραγιόν δεν θα γλιστράει και δεν θα αραιώσει πάνω στα χείλη σας.

Μετά την απολέπιση των χειλιών, εφαρμόστε το κραγιόν και ξεκινήστε από μέσα προς τα έξω, εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα, πιέζοντας παράλληλα τα χείλη μεταξύ τους για να απλωθεί το χρώμα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι όταν μιλάτε, δεν θα υπάρχει γραμμή μεταξύ του κόκκινου κραγιόν και του εσωτερικού της περιοχής των χειλιών σας.

Μετά την απολέπιση και την πρώτη εφαρμογή κραγιόν, συνεχίστε με το κόκκινο μολύβι χειλιών. Ξεκινήστε πρώτα στο κάτω μέρος των χειλιών και μετά συνεχίστε στο πάνω μέρος.

Είτε θέλετε να σχηματίσετε τα φυσικά σας χείλη είτε να τα μεγαλώσετε ελαφρώς, το lip liner είναι ένα σημαντικό βήμα που δεν μπορείτε να παραλείψετε όταν θέλετε κόκκινα χείλη, με διάρκεια. 

Αφού κάνετε το σχήμα με το lip liner, περάστε μια ακόμη στρώση κόκκινο κραγιόν. Ξεκινήστε από το κέντρο των χειλιών και μετά προχωρήστε προς τα έξω και βεβαιωθείτε ότι έχετε βάψει και τις γωνίες.

Μην ξεχνάτε!

Όταν επιλέγετε έντονα κόκκινα, πιθανότατα θα λερωθείτε ή θα μουτζουρωθείτε κατά την εφαρμογή. Έτσι, αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή του κραγιόν και του μολυβιού, επιστρέψτε με λίγο concealer και ένα πινέλο concealer για να καθαρίσετε οποιοδήποτε σημάδι κραγιόν εκτός της φυσικής γραμμής των χειλιών σας.

Voilà! Είστε πλέον specialist στα κόκκινα χείλη!

SHARE