Το πιο sexy, ατημέλητο hair look της σεζόν.
Photo: instagram @gigihadid
SEXY WAVY LOOK

Το απόλυτο hairstyle της εποχής δεν απαιτεί πιστολάκι ή πρέσα, αλλά ένα και μόνο μυστικό


To salt spray είναι το προϊόν που μπορεί να κάνει αυτό το ονειρεμένο wavy hair look μετά την πρώτη βουτιά στη θάλασσα, πραγματικότητα.

Πραγματικά δε χρειάζεται κανένα πιστολάκι, καμία πρέσα ή ψαλίδι μαλλιών για το συγκεκριμένο look. Εκτός αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πιο επιτηδευμένο και αυστηρό και να μην έχει αυτό τον ατημέλητο και άγριο χαρακτήρα, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με τη χρήση του salt spray. Είναι ένα προϊόν που η φόρμουλά του δεν μπορεί να ενυδατώσει τα μαλλιά, αντίθετα μάλιστα τα αφυδατώνει - όπως συμβαίνει με το θαλασσινό αλάτι στο δέρμα. Στόχος των salt spray είναι να δώσουν άγρια υφή στα μαλλιά, να δώσουν καλλωπισμένο αλλά και ανέμελο φινίρισμα, όπως ακριβώς αυτό που δημιουργεί η θάλασσα με το θαλασσινό αλάτι.

Πόσο εφαρμόζουμε;

Είναι λάθος να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση με μία απάντηση, καθώς όλα εξαρτώνται από το μήκος αλλά και το πόσο μαλλιά έχουμε καθώς επίσης και από το προϊόν που θα επιλέξουμε. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και λιπαρότητα στις ρίζες και η μη επαρκή να μην δώσει τον επιθυμητό κυματισμό. Χρειάζονται αρκετοί πειραματισμοί με το προϊόν που έχουμε επιλέξει, μέχρι να καταλήξουμε στο πόσα ψεκάσματα χρειαζόμαστε.

Που το εφαρμόζουμε;

Δεν χρειάζεται να υπερφορτώσετε υπερβολικά τις ρίζες, αυτά τα προϊόντα λειτουργούν καλύτερα στα μεσαία μήκη και τις άκρες. Ωστόσο, εάν έχετε επίπεδες ρίζες και θέλετε να τις στεγνώσετε για να είναι πιο άγριες, δεν έχετε παρά να κάνετε μερικούς ψεκασμούς και εκεί.

Πότε το εφαρμόζουμε;

Το salt spray είναι ευέλικτο προϊόν. Χρειάζεται είτε να έχουμε στεγνά μαλλιά και να δώσουμε την κίνηση που θέλουμε με τα δάχτυλά μας ή απλά σε βρεγμένα και να τα πιάσουμε σε ατημέλητο στιλ μέχρι να στεγνώσουν, για να διατηρήσουν ακατάστατους κυματισμούς.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι με το salt spray δε στοχεύουμε στις τέλειες μπούκλες, στους επίπεδους κυματισμούς που έχουν την ίδια φορά και μοιάζουν με mermaid style. Το look είναι πιο άγριο, πιο ατημέλητο, πιο sexy, καλοκαιρινό. Τα μαλλιά κάνουν ακατάστατους κυματισμούς, ενώ πολλές τούφες έχουν απλά άγρια υφή και είναι ακόμα και ίσιες - ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας. Μερικοί ψεκασμοί με hair spray θα διατηρήσουν το look, ενώ αν τα αφήσουμε πιασμένα άτσαλα με ένα κλάμερ για μερικές ώρες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι πιο wild and sexy!

Στο παρακάτω video-tutorial, η αγαπημένη, Γαλλίδα makeup artist Violette μας δείχνει πόσο εύκολα, κάνοντας απλά μία πλεξίδα και εφαρμόζοντας ελάχιστο salt spray στα μαλλιά της, πετυχαίνει το ιδανικό hair look. Ατημέλητο, μη επιτηδευμένο, απόλυτα girly και sexy.

Όσο για το ποιο salt spray να επιλέξετε, καθώς οι ατημέλητοι κυματισμοί είναι το δικό μου αγαπημένο hair look, παρακάτω σας παρουσιάζω τα τρία προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιώ όλο το χρόνο και που αγοράζω ξανά και ξανά. Χρειάζομαι ελάχιστη ποσότητα, μερικές κινήσεις με τα δάχτυλά μου, ένα κλάμερ και ένα ατημέλητο πιάσιμο για περίπου μία ώρα και το δικό μου wavy look είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Spray Μαλλιών Salt Beach Matt Got2b, Surf Spray by Bumble and Bumble, TRESemmé Day 2 Wave Enhancer

Η σειρά με την οποία έχουν μπει τα προϊόντα είναι εντελώς τυχαία.

SHARE