Γαλλίδα μοντέλο με γκρίζα μαλλιά
Φωτογραφία: Instagram/ @armelleperves
COVER GRAY HAIR

Οι τρεις τρόποι να καμουφλάρετε τα γκρίζα μαλλιά, χωρίς να πάτε κομμωτήριο


Είναι ωραίο να μεγαλώνουμε και να βλέπουμε όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν, στο δέρμα, στα μαλλιά, στο σώμα μας.

Τα γκρίζα μαλλιά είναι μία από τις αλλαγές που προκύπτουν και ενώ στην αρχή μπορεί να μην είναι ορατά, με τον καιρό, καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στο κεφάλι. 

Η κάλυψη των γκρίζων μαλλιών χωρίς βαφή είναι πιο απλή από αυτό που θεωρούν κάποιοι. Καθώς τα γκρι τείνουν να εμφανίζονται γρήγορα, αυτοί που δε θέλουν να έχουν λευκές τρίχες, αναρωτιούνται πώς μπορούν να επισκέπτονται πιο αραιά τον κομμωτή τους για μία ακόμη νέα βαφή.

Στατιστικά, οι λευκές τρίχες χρειάζονται περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να βγουν μετά το βάψιμο. Και ενώ μερικοί το βρίσκουν εντελώς χαλαρωτικό, άλλο ένα ραντεβού στο κομμωτήριο, οι υπόλοιποι καλό είναι να συνεχίσουν την ανάγνωση, για να ανακαλύψουν τρόπους απομάκρυνσης των γκρίζων, χωρίς βαφή.

Δοκιμάστε ένα Root - ρίζα μαλλιών - Concealer Spray

Τα σπρέι ρίζας είναι φιλική προς το χρήστη επιλογή, καθώς λειτουργούν παρόμοια με τα ξηρά σαμπουάν τα οποία αγαπάμε όλοι. Είναι ένα γρήγορο και άμεσο αποτέλεσμα, το οποίο εκτός ότι καλύπτει τις γκρίζες τρίχες, επιπλέον προσφέρει λάμψη και απορροφά λιπαρότητα. Μπορείτε να το ψεκάσετε απευθείας στα μαλλιά ενδιάμεσα στο λούσιμο και θα καλύψει τα γκρίζα σαν να πήγατε στο κομμωτήριο. Υπάρχουν αρκετές προσιτές επιλογές, αρκεί να βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει και φυσικά να έχετε υπομονή να το ψεκάσετε ξανά και ξανά, καθώς με το λούσιμο, το χρώμα φεύγει.

Πούδρα για τις ρίζες των μαλλιών

Πιο σχολαστική κάλυψη επιτυγχάνεται με τη βοήθεια μιας πούδρας. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο προϊόν έχει σχεδιαστεί για να βουρτσίζεται πάνω από τις γκρι τρίχες. Σε αυτό το σημείο να σας πούμε ότι παρόμοιο αποτέλεσμα, μπορείτε να πετύχετε ακόμα και με μία σκιά ματιών, με τη μάσκαρα ή ακόμα και το τζελ φρυδιών σας, αν στοχεύσετε στις περιοχές που θέλετε. Ωστόσο στην αγορά θα βρείτε και εξειδικευμένη πούδρα μαλλιών, για κάλυψη γκρίζων τριχών.

Δοκιμάστε μια φυσική θεραπεία

Αν πιστεύετε στις DIY συνταγές και τις δοκιμάζετε, τότε θα πρέπει να σας πούμε ότι το μηλόξυδο είναι το προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει με τα γκρίζα μαλλιά σας. Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο - καθώς δεν το έχουμε δοκιμάσει εμείς οι ίδιοι - το μηλόξυδο, είτε απευθείας στις ρίζες είτε αναμεμειγμένο σε σαμπουάν, μπορεί να ηρεμήσει, να τονώσει και να ξεκαθαρίσει τα γκρίζα για καλύτερη ανάμειξη και ευκολία διαχείρισης. Επιπλέον, αρκετοί ορκίζονται στα μαύρα τσάγια ή ακόμα και στα φύλλα κάρυ ως μέσο σκουρόχρωμου ή φωτεινού χρωματισμού των μαλλιών. Να θυμάστε ότι με τις φυσικές θεραπείες συνήθως σκουραίνουν όλες οι τρίχες, ακόμα και αυτές που δε θέλουμε, γι' αυτό επιλέξτε μια βούρτσα για καλύτερο έλεγχο.

SHARE