γυναίκες με μαγιό
Φωτογραφία: Triangl
BIKINI TIPS

Πώς θα μειώσετε τα εξανθήματα στο μπικίνι, μετά το ξύρισμα;


Είτε είστε αρχάριος είτε ξυρίζετε τη γραμμή του μπικίνι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξέρετε ότι χρειάζονται τα σωστά εξαρτήματα αλλά και tips για να έχετε λείο, αποτριχωμένο δέρμα.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν υπάρχει ερεθισμός στο δέρμα, έγκαυμα από ξυράφι ή τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Εξάλλου, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να πονάτε ή να έχετε φαγούρα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας ή της επίσκεψης σας στην παραλία.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο πιο συνηθισμένος λόγος ερεθισμού σε αυτήν την περιοχή είναι οι ακατάλληλες τεχνικές ξυρίσματος. Και η γραμμή του μπικίνι είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε ερεθισμούς καθώς οι τρύπες είναι πιο πυκνές, πιο τραχιές και σγουρές και τείνουν να αναπτύσσονται ξανά στο δέρμα.

Είναι κακό να ξυρίζετε τη γραμμή του μπικίνι σας;

Το ποιο μέρος του σώματος αλλά και με ποιον τρόπο θα το αποτριχώσετε, είναι καθαρό προσωπικό σας θέμα και δεν υπάρχει καμία κρίση πάνω σε αυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε προσεχτικοί και να μη βιάζεστε. Ακολουθείτε τα tips και είστε εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία.

1.Επενδύστε σε ένα καλό ξυραφάκι

Η επιλογή του σωστού ξυραφιού είναι το πρώτο βήμα για να διασφαλίσετε ότι η γραμμή του μπικίνι σας είναι λεία. Προσοχή στις λεπίδες.

2. Προετοιμαστείτε για να αποτρέψετε την τριχοφυΐα στη γραμμή του μπικίνι σας.

Όταν πρόκειται για τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό. Τα προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν απολέπιση πριν από το ξύρισμα και την αποτρίχωση με κερί, σε αυτά τα δύσκολα σημεία. Στην υπόλοιπη περιοχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξυραφάκι. Φυσικά στο τέλος μην αμελείτε την ενυδάτωση με προϊόν που δεν περιέχει οινόπνευμα.

3. Μην παραλείπετε την κρέμα ξυρίσματος.

Φροντίστε πάντα να ξυρίζεστε όταν το δέρμα είναι υγρό και έχετε εφαρμόσει κρέμα ξυρίσματος.

Με την κρέμα ξυρίσματος, ουσιαστικά δημιουργείται αρκετή ολίσθηση, κάτι που αποτρέπει τους ερεθισμούς.

4.Προσοχή στην κατεύθυνση ξυρίσματος.

Είναι σημαντικό να ξυρίζεστε πάντα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας (όχι ενάντια σε αυτήν), να χρησιμοποιείτε ένα κοφτερό ξυράφι κάθε φορά και να αποφεύγετε να τραβάτε το δέρμα, για να τεντωμένο κατά το ξύρισμα.

Ενώ γλιστράτε απαλά το ξυράφι σας κατά μήκος της γραμμής του μπικίνι, κρατήστε τη λεπίδα προς τα κάτω χωρίς να προσθέσετε υπερβολική πίεση. Ένα πέρασμα θα πρέπει να είναι καλό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ξυράφι που έχει πολλές λεπίδες», λέει ο Ozaki. "Όσο περισσότερες λεπίδες χρησιμοποιούνται, τόσο λιγότερες φορές θα αισθάνεστε την ανάγκη να ξυριστείτε ξανά σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.

5. Ενυδάτωση!

Είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε πάντα μετά το ξύρισμα. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα, χωρίς οινόπνευμα και στις δύο πλευρές της γραμμής του μπικίνι για να κλειδώσετε την υγρασία και αποφύγετε το υπερβολικό στέγνωμα, που οδηγεί σε περαιτέρω ερεθισμούς.

SHARE