στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
HAIR TIPS

Λούσιμο + στέγνωμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να δείχνουν πάντα τέλεια τα μαλλιά σου


Τα υγιή, λαμπερά μαλλιά μπορούν να ανεβάσουν στα ύψη τη γυναικεία αυτοπεποίθηση. 

Αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της όμορφης εικόνας κάθε ανθρώπου, γι' αυτό είναι σημαντικό να επενδύουμε στην περιποίησή τους επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα.

Υγιή, λαμπερά μαλλιά σημαίνει να είναι απαλά στην υφή τους, κάτι που μπορεί να σαμποτάρει το στέγνωμα με το πιστολάκι -και γενικότερα το styling με θερμότητα-, όσο προσεκτικοί κι αν είστε.

Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στον τρόπο που στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, ώστε να δείχνουν λαμπερά και υγιή και να έχουν απαλή υφή.

Το σαμπουάν μπορεί να κάνει τη διαφορά

Όταν στεγνώνετε με πιστολάκι, υπάρχουν αρκετά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δείχνουν εντυπωσιακά. Ένα από αυτά είναι η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν. Το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε πρέπει να ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας. Αν σας λείπει όγκος, χρησιμοποιήστε το αντίστοιχο για όγκο. Εάν είναι ξηρό και εύθραυστο το τριχωτό της κεφαλής σας, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ενυδατικό κ.ο.κ.

Ξεπλύνετε το conditioner με κρύο νερό

Το μαλακτικό είναι εξίσου σημαντικό όπως το σαμπουάν. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στον τύπο και την υφή των μαλλιών σας. Βοηθά τα μαλλιά σας να έχουν λιγότερο φριζάρισμα και περισσότερη λάμψη.

Χτενιστείτε μέσα στο ντους

Ενώ δρα το conditioner, μουλιάζοντας ουσιαστικά τα μαλλιά σας, χτενίστε τα -υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να σπάσει η τρίχα. Προτιμήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια, καθώς η αίσθηση είναι πιο ευχάριστη, ενώ δεν βλάπτει καθόλου το τριχωτό της κεφαλής.

Μην αμελείτε τη μάσκα

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με μια μάσκα ή έναν ορό μία φορά την εβδομάδα και τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο λαμπερά και ελαστικά.

Μην τρίβετε τα μαλλιά σας για να τα στεγνώσετε

Στεγνώστε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα, χωρίς ωστόσο να τα τρίψετε. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε το φριζάρισμα.

Ενυδατικό προϊόν styling σε υγρά ή νωπά μαλλιά

Αν έχετε σγουρά μαλλιά να εφαρμόζετε μαλακτικό ή κρέμα κατά του φριζαρίσματος ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμα πολύ βρεγμένα. Για τα πιο ίσια ή κυματιστά μαλλιά, χρησιμοποιήστε κρέμα ή λάδι όταν τα μαλλιά σας είναι νωπά. Δουλέψτε και ζεστάνετε το προϊόν στα χέρια σας και ύστερα περάστε το από τα μαλλιά σας. Με αυτόν τον τρόπο, διανέμεται ομοιόμορφα.

Δουλέψτε το πιστολάκι σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σας

Αν έχετε σγουρά μαλλιά και θέλετε να διατηρήσετε τον όγκο τους, δουλέψτε το πιστολάκι με ανοδική φορά, έτσι ώστε να πάρουν σχήμα και όγκο οι μπούκλες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα σπαστά μαλλιά, τα οποία ουσιαστικά πρέπει να δουλεύετε με τις άκρες των δαχτύλων σας. Αντίθετα, στα ίσια μαλλιά δουλέψτε το πιστολάκι με φορά προς τα κάτω. Σε κάθε περίπτωση να στεγνώνετε καλά τις ρίζες σας και να χρησιμοποιείτε το πιστολάκι από απόσταση.

SHARE