Πώς να κάνεις μόνη σου νυφικό μακιγιάζ

5 προϊόντα για να πετύχετε το καλύτερο νυφικό μακιγιάζ μόνες σας

Το νυφικό μακιγιάζ είναι κάτι που μπορεί κάθε γυναίκα να πετύχει μόνη της, σπίτι της, αρκεί να έχει τα κατάλληλα προϊόντα και εργαλεία… δηλαδή πινέλα.

Δεδομένου ότι για την ημέρα του γάμου μας, θέλουμε ένα απαλό, φυσικό, λαμπερό αποτέλεσμα μακιγιάζ και ισχύει στο 100% ο κανόνας “less is more”, ακολουθώντας κάποιους κανόνες και συγκεκριμένα βήματα, μπορούμε να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που θα έχει διάρκεια.

Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον ένα με δύο μήνες πριν, φροντίζουμε εντατικά την επιδερμίδα μας και αν χρειαστεί κάνουμε θεραπείες, υπό την επίβλεψη δερματολόγου.

Το πιο basic κομμάτι είναι να επενδύσουμε σε skincare προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας και να μείνουμε πιστοί και τυπικοί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Εφόσον έχουμε εξασφαλίσει υγιή, λαμπερή εκ των έσω επιδερμίδα, μπορούμε εύκολα να αγοράσουμε τα απαραίτητα, για να δημιουργήσουμε ένα natural, μη επιτηδευμένο, λαμπερό makeup look.

No1. Ξεκινάμε με τη βάση. Επενδύουμε σε ένα foundation, μεσαίας προς δυνατής κάλυψης. Ακόμα και αν είστε λάτρεις του φυσικού μακιγιάζ, να θυμάστε ότι για εκείνη την ημέρα, θέλετε δυνατή βάση. Οι ώρες του μυστηρίου και του τραπεζιού είναι αρκετές, η ζέστη ιδιαίτερα κατά το μυστήριο είναι κάποιες φορές ανυπόφορη και φέρει εφίδρωση, ενώ η επαφή με τον κόσμο κατά την ανταλλαγή ευχών, είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

Lancome Teint Idole Ultra WearEstée Lauder Double WearCharlotte Tilbury Airbrush Flawless

Νο2. Χρειάζεστε concealer. Με το concealer διορθώνετε μαύρους κύκλους αλλά και ατέλειες που μπορεί να μην έχουν καλυφθεί με το foundation. Ένα concealer με shimmer είναι ιδανικό, καθώς θα δώσει τη λάμψη που ταιριάζει στο bridal μακιγιάζ. Προσθέστε ελάχιστο στα κόκαλα των ζυγωματικών, στη ράγχη της μύτης και στα χείλη, στο λεγόμενο τόξο του έρωτα, το σημείο καρδιάς στο άνω χείλος.

Νο3. Επιλέξτε γήινες αποχρώσεις. Για το bridal makeup look, οι σκούρες σκιές ίσως είναι έντονες και γράψουν άγρια στο πρόσωπό σας. Μία σκιά σε natural απόχρωση, θα γράψει άψογα στο κινητό βλέφαρο, σε συνδυασμό με mascara, το βλέμμα σας θα τονιστεί και θα γράψει άψογα στο φακό.

Ακολουθούν σκιές σε γήινες αποχρώσεις, με διακριτικό shimmer. Η ιδανική επιλογή για το νυφικό μακιγιάζ:

Charlotte TilburyBobbi BrownCarolina HerreraLancomeSISLEY PARIS

Νο4. Brow mascara. Τα ανασηκωμένα φρύδια είναι μία πινελιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μακιγιάζ, πόσο μάλλον στο νυφικό μακιγιάζ. Ανασηκώστε τα φρύδια σας και δώστε το σχήμα που τους ταιριάζει, για αυτή την ιδιαίτερα ημέρα της ζωής σας.

NYX CosmeticsAnastasia Beverly HillsThe BenefitSeventeenMaybellineessence

Νο5. Επιλέξτε lip liner και κραγιόν στην ίδια απόχρωση. Με αυτό το combo, πετυχαίνετε τέλειο σχήμα, ενώ αν γεμίσετε και το εσωτερικό των χειλιών σας με το μολύβι, θα έχετε διάρκεια στο χρώμα των χειλιών σας. Επιλέξτε αποχρώσεις του ροζ, του κοραλί ή κινηθείτε σε πιο safe αποχρώσεις του nude.