Γυναίκα με μαγιό στην παραλία
Φωτογραφία: Zimmermann
ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Μαύρισμα στην παραλία: Tα βήματα για να προετοιμάσουμε σωστά την επιδερμίδα μας


O υδράργυρος όλο και ανεβαίνει και η διάθεσή μας για βόλτα στην παραλία γίνεται ακόμα πιο έντονη.

Εκτός από τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα -τις οποίες θα επιδιώξουν οι πιο τολμηροί, (τουλάχιστον αυτό τον μήνα)-, αναζητάμε και τον ήλιο, την ηλιοθεραπεία.

Το μαύρισμα είναι κάτι που αναζητούν τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για να είναι έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να είναι ομοιόμορφο, πρέπει τις προηγούμενες ημέρες να περιποιηθούμε κατάλληλα το δέρμα μας.

Η απολέπιση είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα το προηγούμενο βράδυ πριν την ηλιοθεραπεία. Είναι η διαδικασία που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, γεγονός που βοηθάει στο να πετύχουμε ομοιόμορφο μαύρισμα αλλά και να το διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μπορούμε να κάνουμε μία DIY συνταγή για scrub ή να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν του εμπορίου. Κάνουμε απαλές, κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα και ξεπλένουμε με νερό. Στη συνέχεια, ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας, με κρέμα, body butter ή κάποιο ενυδατικό λάδι σώματος.

Ένα ακόμη μυστικό για να διατηρήσουμε το μαύρισμά μας αναλλοίωτο είναι να κάνουμε ντους με χλιαρό, προς κρύο νερό.

Η επιδερμίδα μας περιβάλλεται από το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο ουσιαστικά προστατεύει το δέρμα και αποτελείται από φυσικά έλαια. Με το ζεστό νερό «λιώνουμε» αυτά τα έλαια με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να μένει χωρίς προστασία και να αφυδατώνεται

Επένδυσε σε ένα after sun προϊόν.

Το χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το μαύρισμά μας αλλά και για να αποφύγουμε τυχόν ξεφλούδισμα στην επιδερμίδα. Είναι το βασικό ενυδατικό προϊόν που πρέπει να εφαρμόζουμε στο σώμα αλλά και το πρόσωπό μας, τους καλοκαιρινούς μήνες.

SHARE