γυναίκα με μίνι φούστα περπατά
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
WAXING TIPS

Πώς θα πονάς λιγότερο στην αποτρίχωση με κερί -Οι 4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν


Η αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών από το σώμα, γνωστή και ως αποτρίχωση με κερί, δεν είναι κάτι που αγαπάει κανένας μας.

Ωστόσο, έχει αρκετά οφέλη, όπως το γεγονός ότι ξεχνάμε το καθημερινό ξύρισμα, ενώ αποφεύγουμε την ανάπτυξη τριχών προς τα μέσα, κάτι που πολλές φορές μπορεί να είναι ακόμα και επίπονο.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει κάποιος, για να ελαχιστοποιήσει την ενόχληση ενός ραντεβού για αποτρίχωση με κερί, αυτό που μπορεί να κάνει είναι να ετοιμάσει σωστά την επιδερμίδα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ερεθισμοί μετά.

Ακολουθούν 4 πολύτιμες συμβουλές, κάποιες από τις οποίες ίσως να έχετε ακούσει πολλές φορές, άλλες ίσως να τις διαβάζετε για πρώτη φορά.

Αποφύγετε ορισμένα ποτά

Όλοι αγαπάμε ένα προσεκτικά φτιαγμένο κοκτέιλ ή ένα ζεστό latte, ωστόσο αν υπάρχει στο πρόγραμμα κάποιο ραντεβού με κερί, αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης ή αλκοόλ, δύο με τρεις ώρες πριν το ραντεβού. Τα διεγερτικά όπως ο καφές ή το αλκοόλ αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματός σας στον πόνο.

Κάνετε απολέπιση δύο με τρεις μέρες πριν το ραντεβού

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουν όλοι πριν το ραντεβού τους για την αποτρίχωση είναι η απολέπιση. Ιδανικά, κάνουμε απολέπιση δύο με τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού. Ένα απαλό απολεπιστικό αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα υπολείμματα που εμποδίζουν να φτάσουν στις τρίχες.

Αποφύγετε τα στενά ρούχα

Μπορεί να μην σκέφτεστε την επιλογή των ρούχων σας ως μέρος της ρουτίνας προετοιμασίας του δέρματος πριν και μετά από την αποτρίχωση, ωστόσο ίσως πρέπει να το κάνετε από εδώ και πέρα. Ο λόγος είναι αυτές οι ενοχλητικές τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν απροειδοποίητα, ειδικά εάν δεν φροντίζετε σωστά το δέρμα, μετά την αποτρίχωση. Αποφύγετε τα πολύ στενά ρούχα και προσέξτε το ύφασμά τους, αν για παράδειγμα κάνετε το μπικίνι σας, προτιμήστε να φορέσετε βαμβακερό εσώρουχο και ίσως ένα φόρεμα ή μία φούστα, για να αναπνέει η περιοχή και να μην υπάρχουν ξεσπάσματα της επιδερμίδας.

Το μήκος των τριχών έχει σημασία

Το μήκος των τριχών έχει σημασία στην αποτρίχωση, ώστε να έχετε το λείο αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Όταν η τρίχα είναι κοντή, δεν γίνεται σωστά η αποτρίχωση, ενώ όταν είναι πάνω από 3 με 4 εκατοστά, ο ειδικός που θα σας κάνει την αποτρίχωση θα πιάσει σφιχτά τη ρίζα, κάτι που μακροπρόθεσμα σημαίνει και αραίωση της τριχοφυΐας. Συνίσταται επίσης η αποτρίχωση με κερί να γίνεται περίπου κάθε τρεισήμισι έως τέσσερις εβδομάδες, καθώς έτσι θα γίνουν πιο λεπτές, πιο απαλές οι τρίχες, κάτι που θα κάνει τη διαδικασία με το κερί λιγότερο επώδυνη.

SHARE