Στέλλα Μάξουελ
Φωτογραφία: @stellamaxwell
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Έτσι θα κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο αδύνατο με το μακιγιάζ


Δεν είναι μύθος, το μακιγιάζ όντως κάνει θαύματα αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα προϊόντα και να γνωρίζουμε βασικές τεχνικές.

Ένα από αυτά που μπορούμε να πετύχουμε με το μακιγιάζ είναι να κάνουμε το πρόσωπό μας να δείχνει πιο αδύνατο. Με άλλα λόγια, απλά τονίζουμε τις γωνίες και εφαρμόζουμε σκούρο καφέ ρουζ σε σημεία που θέλουμε να κρύψουμε.

Ποια είναι αυτά;

Το σημείο κάτω από σαγόνι, γνωστό για πολλούς και ως προγούλι, αλλά και τα ζυγωματικά. Κάνοντας τα απαραίτητα κοψίματα με το μακιγιάζ, το πρόσωπο δείχνει πιο αδύνατο, με περισσότερες γωνίες.

Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε μόλις ένα προϊόν. Ένα ρουζ σε καφέ απόχρωση ή ένα bronzer (καλύτερα χωρίς shimmer, για να δημιουργήσουμε σκιάσεις και το αποτέλεσμα να είναι φυσικό) κι ένα πινέλο, ιδανικά με γωνία για να μπορούμε να το δουλέψουμε σωστά πάνω στο πρόσωπό μας.

Αφού δημιουργήσουμε τη βάση, την οποία μπορούμε και να παρακάμψουμε, σε περίπτωση που θέλουμε πιο φυσικό αποτέλεσμα, ξεκινάμε τοποθετώντας το πινέλο πάνω στο κόκαλο των ζυγωματικών. Ίσως χρειαστεί πρώτα να ψηλαφήσουμε το πρόσωπο μας σε εκείνο το σημείο, για να ξέρουμε πού ακριβώς πρέπει να τοποθετήσουμε το πινέλο.

Ξεκινάμε από το κέντρο των μήλων και προχωράμε προς τους κροτάφους. Ύστερα, σκουραίνουμε το μέτωπο, κοντά στις ρίζες των μαλλιών, και φυσικά το σημείο κάτω από σαγόνι, σβήνοντας προς τα κάτω. Δημιουργούμε δηλαδή ένα 3 από την μία πλευρά και ένα Ε από την άλλη. 

Με τον κατάλληλο φωτισμό ελέγχουμε πόσο φυσικό είναι το αποτέλεσμα και αν χρειαστεί αυξάνουμε την ένταση σε συγκεκριμένα σημεία. Ένα από αυτά είναι η περιοχή του λαιμού, η οποία συνήθως απαιτεί την περισσότερη ποσότητα ρουζ, για να σβηστεί εντελώς το περιττό δέρμα.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί προτείνω 5 αγαπημένα ρουζ σε καφέ απόχρωση, τα οποία δουλεύονται εύκολα και το χρώμα τους γίνεται πιο διακριτικό όσο τα δουλεύετε με το πινέλο, για να γίνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα:

MAC Harmony
Tom Ford Skin Illuminating Powder Duo Incandescent
Clinique Blushing Blush Powder Blush
Nars Behave Blush
NYX Professional Makeup High Definition Blush
Η σειρά με την οποία έχουν μπει τα προϊόντα είναι τυχαία.

To απόλυτο καλοκαιρινό μακιγιάζ

Αν αναζητάτε εύκολα και γρήγορα makeup looks για το καλοκαίρι, μπορείτε με ένα αντίστοιχο ρουζ, όπως αυτά που προτείνουμε παραπάνω, να δημιουργήσετε ένα καλοκαιρινό look. Δημιουργήστε τις γωνίες και ενισχύστε το άνω κινητό σας βλέφαρο με ελάχιστη ποσότητα από το ρουζ, για να δώσετε βάθος και ένταση στο βλέμμα. Ολοκληρώστε με mascara και κραγιόν ή gloss της επιλογής σας.

SHARE