Αν αφήνεις τα μαλλιά σου γκρίζα, αυτά τα σαμπουάν πρέπει να τα μάθεις
Φωτογραφία: Getty Images
GREY HAIR TIPS

Αν αφήνεις τα μαλλιά σου γκρίζα, αυτά τα σαμπουάν πρέπει να τα μάθεις


Πραγματικά ζηλεύω τις γυναίκες με γκρίζα μαλλιά και τα τελευταία χρόνια, συναντώ όλο και περισσότερες που αφήνουν τα μαλλιά τους φυσικά και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Είμαι και εγώ από εκείνες που δηλώνω ότι δε θα βάψω τα μαλλιά μου - τουλάχιστον μέχρι σήμερα, 34 και κάτι μήνες. Η διαδικασία βαφής των μαλλιών, φαντάζει κάπως κουραστική στη δική μου ρουτίνα, ενώ προτιμώ να διατηρώ τη φυσικότητα σε κάθε επίπεδο, δέρμα, μαλλιά.

Επιπλέον, τα social media και οι 40+ influencers με γκρίζα μαλλιά, μου κάνουν τρομερό influencing και σχεδόν ανυπομονώ τα μαλλιά μου να έχουν ομοιόμορφο, γκρίζο χρώμα.

Καθώς λοιπόν ανήκω σε αυτό το team, η περιποίηση αυτών των μαλλιών, με αφορά ιδιαίτερα. Μετά από έρευνα, ανακάλυψα ότι τα γκρίζα μαλλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αντιθέτως χρειάζονται έξτρα περιποίηση και φροντίδα.

Θα πρέπει να σας πω ότι τα silver ή αλλιώς τα γκρίζα μαλλιά, μοιάζουν με τα ξανθά στο γεγονός ότι χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και επένδυση σε εξειδικευμένα προϊόντα, σε σχέση με τις πιο σκούρες αποχρώσεις μαλλιών, για να φαίνονται πιο λαμπερά. Είτε έχετε φυσικά γκρίζα μαλλιά είτε κάθεστε στην καρέκλα του κομμωτηρίου για να αποκτήσετε αυτό το χρώμα, πρέπει να εντάξετε στη ρουτίνα σας, σαμπουάν για γκρίζα μαλλιά. Αποτελούν βασικό προϊόν haircare για να διώξετε τη θαμπή όψη από το γκρίζο χρώμα των μαλλιών σας. 

Για να είναι πιο απαλά - κάτι που δεν είναι χαρακτηριστικό των γκρίζων μαλλιών, καθώς αν παρατηρήσετε έχουν την τάση να έχουν πιο άγρια, σκληρή υφή - και φυσικά πιο λαμπερά, οι παρακάτω επιλογές πρέπει να προστεθούν στο καλάθι των αγορών σας.

Kérastase Blond Absolu Anti-Brass Purple Shampoo
René Furterer Okara Silver Toning Shampoo
Shu Uemura Yubi Blonde Anti-Brass Purple Shampoo
Pureology Strength Cure Sulfate-Free Shampoo
Klorane Anti-Yellowing Shampoo
Redken Blondage Color Depositing Purple Shampoo
Olaplex Bond Maintenance No. 4 Shampoo

Αν στο μυαλό σας έχετε συνδέσει τα μωβ σαμπουάν, με τα ξανθά μαλλιά, να προσθέσουμε ότι, η εξουδετέρωση των κίτρινων τόνων είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα όσους έχουν γκρίζα μαλλιά. Επομένως, επιλέγουμε σαμπουάν που όχι απλά εξουδετερώνουν κίτρινους ή και πιο χάλκινους τόνους αλλά επιπλέον αναπληρώνουν την υγρασία. Αυτό είναι το κλειδί για να διατηρήσετε ζωντανό το γκρίζο χρώμα των μαλλιών σας, τρομερά λαμπερό και ενυδατωμένο

SHARE