μαλλιά
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
FRIZZY HAIR

Σαμπουάν που δρουν κατά του φριζαρίσματος -Αλλάξτε ριζικά την όψη και την υφή των μαλλιών


Το να διαχειριστείς τα μαλλιά που φριζάρουν και τις ενοχλητικές φύτρες που δε στρώνουν σχεδόν σε κανένα χτένισμα, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Επιλέγοντας, ωστόσο, την κατάλληλη σειρά περιποίησης των μαλλιών, μπορεί κανείς να δει μεγάλη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, το σαμπουάν είναι αναμφισβήτητα το βασικό προϊόν που πρέπει να επενδύσει κάποιος για να καταπολεμήσει το φριζάρισμα των μαλλιών του.

Τις περισσότερες φορές, τα μαλλιά που φριζάρουν είναι ξηρά, γι' αυτό είναι απαραίτητο να είναι ενυδατωμένα. Εκεί στοχεύουν ουσιαστικά και οι σειρές προϊόντων, τα σαμπουάν που απευθύνονται στα φριζαρισμένα μαλλιά. Δρουν κατά της ξηρότητας, ενώ τα περισσότερα από αυτά περιέχουν φυσικά ενυδατικά συστατικά που εξομαλύνουν τα στέλεχος της τρίχας, όχι ωστόσο σε υπερβολικό σημείο, έτσι ώστε να βαρύνουν τα μαλλιά.

Έλαια όπως το αργκάν, η καρύδα, το βούτυρο καριτέ αλλά και η αλόη βέρα, για παράδειγμα, είναι ιδανικά, καθώς βοηθούν κατά του φριζαρίσματος, κάνοντας τα μαλλιά πιο λεία και απαλά, ενώ παράλληλα τα ενυδατώνουν και τα καθαρίζουν σε βάθος.

Επιπλέον, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφεύγουν όσοι έχουν μαλλιά που φριζάρουν, τότε αυτά είναι τα σαμπουάν με θειικά άλατα, τα οποία ενδέχεται να αφαιρέσουν τα αιθέρια έλαια των μαλλιών και να τα στεγνώσουν.

Στο κολλάζ που ακολουθεί, μετά από μία καλή έρευνα καταλήξαμε σε top προϊόντα που μπορούν να αλλάξουν ριζικά την όψη των μαλλιών σας και να σας βοηθήσουν να απαλλαχτείτε από το ενοχλητικό φριζάρισμα.

Σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος

Alterna Haircare Caviar Smoothing Anti-Frizz Shampoo
Kérastase Paris Discipline Sulfate Free Smoothing Shampoo
Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo
Redken Frizz Dismiss Sulfate-Free Shampoo
Shu Uemura Shusu Sleek Smoothing Shampoo
SHARE