Αυτά τα lip balm είναι το απόλυτο makeup trend του 2023
Αυτά τα lip balm είναι το απόλυτο makeup trend του 2023/Φωτογραφία: Getty images
SETTING POWDER

Setting powder που σετάρουν το μακιγιάζ και μένει αναλλοίωτο για ώρες


Δεν ξέρω αν φταίει ο καιρός, όμως η πούδρα είναι πλέον απαραίτητη στο νεσεσέρ αλλά και στο mini, που έχω πάντα μαζί μου, στην τσάντα μου.

Η υγρασία δε βοηθάει το μαλλί - ανεξάρτητα από το χτένισμα που έχουμε επιλέξει -, αλλά ούτε και το μακιγιάζ. Πρέπει να ακολουθήσουμε tips και να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα, έτσι ώστε να μένει αναλλοίωτο το αποτέλεσμα για ώρες.

Τι δε θέλουμε στο μακιγιάζ;

Δε θέλουμε να τρέξει η mascara ή το μολύβι ματιών.

Δε θέλουμε να αλλοιωθεί το foundation ή το concealer και να φανούν τυχόν σημάδια, σπυράκια, κοκκινίλες ή μαύροι κύκλοι, στην περιοχή των ματιών.

Δε θέλουμε να φεύγουμε λαμπερές, με διακριτικές λάμψεις, στα κατάλληλα σημεία, από το σπίτι και να επιστρέφουμε με ένα makeup look που έχει λιώσει και έχει αλλοιωθεί εντελώς.

Πώς θα αποφύγουμε όλα τα παραπάνω αλλά και περισσότερα, που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ… με ένα setting powder.

Κι όμως, μία πούδρα διάφανη ή με χρώμα, είναι πλέον απαραίτητη, ιδιαίτερα με αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε αυτό το φθινόπωρο, που ο καιρός χαρακτηρίζεται από έντονη υγρασία.

Μία πούδρα κλειδώνει το μακιγιάζ, το σταθεροποιεί, το διατηρεί αναλλοίωτο για ώρες και κανένα προϊόν δε λιώνει, δεν τρέχει, με αποτέλεσμα να χαλάει εντελώς το look.

Με ένα πινέλο μπορούμε να επέμβουμε τοπικά στην περιοχή των ματιών ή σε συγκεκριμένα σημεία που εμφανίζουμε λιπαρότητα - όπως είναι το Τ του προσώπου - ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο πινέλο ή ένα σφουγγαράκι και να περάσουμε όλο το πρόσωπο.

Λίγα λεπτά πριν την έξοδο, ένα touch up στο αυτοκίνητο ή ακόμα και στο μπάνιο της δουλειάς, θα διορθώσει τις ατέλειες και θα κλειδώσει το αποτέλεσμα, για να συνεχίσουμε τη βόλτα μας.

Αν αναρωτιέστε ποιο προϊόν να επιλέξετε, για να το έχετε πάντα μαζί σας, στο κολάζ που ακολουθεί σας έχουμε καταπληκτικές προτάσεις.

SEPHORA
e.l.f.
Laura Mercier
NARS
NYX Cosmetics
SHARE