stylish-man
Φωτογραφία: Instagram
SKINCARE TIPS

Tips για τη beauty ρουτίνα που πρέπει να ακολουθούν οι άντρες άνω των 40


Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι κάτι που αφορά άντρες, γυναίκες.

Το υγιές, λαμπερό δέρμα είναι κάτι που επιθυμούμε όλοι, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, τρόπο ζωής. Μέσα από μία τυπική ρουτίνα περιποίησης, μπορούμε πραγματικά να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, αρκετοί άνδρες δε νοιάζονται ιδιαίτερα για το δέρμα του. Κάπου στην ηλικία των 40 όμως, αρχίζουν και παρατηρούν έντονες αλλαγές στο πρόσωπο τους.  

Αλλαγές, όπως το τσαλάκωμα γύρω από τα μάτια, οι σκούρες κηλίδες στα μάγουλα, είναι οι πιο συνηθισμένες. Μέσα από την πρόληψη, μπροεί κανείς να μειώσει ορατά και να επιβραδύνει την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης, ακολουθώντας απλά μία ρουτίνα περιποίησης. 

Να θυμάστε: η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

Τι συμβαίνει στο δέρμα μετά τα 40

Ο λόγος που μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε ρυτίδες και άλλα θέματα όπως κηλίδες ή ξηρότητα στα σαράντα σας είναι γιατί ουσιαστικά φτάνετε σε ένα οριακό σημείο. Η γήρανση και άλλα δερματικά προβλήματα, στην πραγματικότητα συμβαίνουν αργά με την πάροδο του χρόνου, όμως πιθανότατα δεν τα προσέξατε καν μέχρι να γίνουν αρκετά εμφανή για να τραβήξουν την προσοχή σας.

Για παράδειγμα, η απώλεια κολλαγόνου στην πραγματικότητα ξεκινά πολύ νωρίτερα. Όλοι αρχίζουμε να χάνουμε περίπου 1% του κολλαγόνου κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 20 ετών και σίγουρα αρχίζουμε να βλέπουμε αυτές τις αλλαγές στα 40. Με τον καιρό, η απώλεια κολλαγόνου οδηγεί σε δέρμα που είναι πιο στεγνό, με πιο τραχιά υφή και όχι τόσο παχουλό ή ενυδατωμένο όσο ήταν τα νεότερα χρόνια. Η βλάβη από τον ήλιο είναι εξίσου αθροιστική, καθώς η αντιοξειδωτική απόκριση του δέρματος μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε, πράγμα που σημαίνει ότι οι φυσικές άμυνες κατά της βλάβης γίνονται πιο αδύναμες με την πάροδο του χρόνου, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κοινά δερματικά προβλήματα όπως σκούρες κηλίδες, διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία και ανομοιόμορφο χρώμα.

Αν και δεν μπορείτε να αναιρέσετε τη βλάβη στην οποία έχει ήδη εκτεθεί το δέρμα σας, μπορείτε να αποτρέψετε περαιτέρω βλάβες και να βοηθήσετε στην αναστροφή ορισμένων από των αλλαγών που έχουν συμβεί.

Το πρώτο βήμα είναι η υιοθέτηση μιας ρουτίνας περιποίησης που επικεντρώνεται στην πρόληψη της περιβαλλοντικής ζημιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας και στην αποκατάσταση του δέρματος τη νύχτα. 

  1. Φοράτε αντηλιακό: Σχεδόν όλες οι αλλαγές στο δέρμα που μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε στα 40 σας μπορεί να συνδέονται με ένα πράγμα: τη βλάβη από τον ήλιο. Και αυτό δεν σημαίνει ηλιακά εγκαύματα. Το δέρμα μας επηρεάζεται από τον ήλιο κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το αν έχει ήλιο έξω ή όχι. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός παράγοντας που οδηγεί τόσο σε πρόωρη γήρανση όσο και σε καρκίνους του δέρματος. Ξεκινήστε να φοράτε αντηλιακό καθημερινά.
  2. Πλύνετε το πρόσωπό σας: Ο σωστός καθαρισμός είναι σημαντικός ανεξάρτητα από την ηλικία σας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός στα 40, καθώς αναπτύσσετε μια πιο στοχευμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου αφαιρεί τη βρωμιά και τη λιπαρότητα και αποφράσσει τους πόρους. Μην ξεχνάτε ότι χωρίς τον κατάλληλο καθαρισμό, δυσκολεύει ηη διείσδυση άλλων προϊόντων που επιδρούν στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε ένα συγκεκριμένο καθαριστικό προσώπου κάθε βράδυ για να απομακρύνετε τους ρύπους.
  3. Κάνετε τακτικά απολέπιση στο δέρμα σας:Ο τυπικός κύκλος ζωής των κυττάρων του δέρματός σας είναι περίπου 28 ημέρες, αλλά όσο μεγαλώνετε, μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και μπορούν να μένουν περισσότερο στην επιφάνεια του δέρματός σας, αφήνοντας την επιδερμίδα σας να φαίνεται θαμπή. Αν κάνετε τακτικά απολέπιση, το δέρμα σας θα φαίνεται καλύτερο, αλλά θα πετύχετε επίσης καλύτερη διείσδυση σε ό,τι κι αν εφαρμόζετε.
  4. Εισάγετε τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας:Η χρήση ενός προϊόντος ρετινόλης θα διεγείρει την ανάπτυξη κολλαγόνου στο δέρμαγια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης. Η ικανότητα να βοηθά στη ρύθμιση και την αύξηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων, ο οποίος μειώνεται με την ηλικία, σημαίνει ότι μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει άλλα θέματα όπως η ακμή, οι διευρυμένοι πόροι και τα προβλήματα μελάγχρωσης.
  5. Αναπληρώστε τα Αντιοξειδωτικά: Δεδομένου ότι η ποσότητα των φυσικών αντιοξειδωτικών στο δέρμα σας μειώνεται με την πάροδο της ηλικίας, η προσθήκη ενός αντιοξειδωτικού ορού μπορεί να σας βοηθήσει να σβήσετε σημάδια πριν εμφανιστούν. 
  6. Οι άντρες άνω των 40 χρειάζονται Ενυδάτωση:
  7. Μαζί με την απώλεια κολλαγόνου, η ικανότητα του δέρματός μας να συγκρατεί την υγρασία μειώνεται με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διψασμένο και ξηρό δέρμα. Είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Μια απαλή ενυδατική κρέμα, θα κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο, ενώ μπορεί να βοηθήσει ακόμη και σε πιο σοβαρά προβλήματα όπως ορισμένες μορφές ροδόχρου ακμής, που είναι κοινή στους άνδρες στα σαράντα τους και επιδεινώνεται από την ξηρότητα.




SHARE