δώρα για beauty
Φωτογραφία: Instagram/ @camilleyolaine
SHINY SKIN

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε για να έχουμε πάντα υπέροχο δέρμα -Διατροφολόγος απαντά


Λάμψη εκ των έσω. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται υπερβολικό, όμως ισχύει 100%.

Από προσωπική άποψη, θυμάμαι ακόμα τη διατροφολόγο Αγγελική Αλεξιάδου στο πρώτο μας ραντεβού να τονίζει ότι το δέρμα μου θα αλλάξει, θα γίνει πιο λαμπερό και σίγουρα θα είναι απόλυτα υγιές, αν προσέχω τι τρώω και αποφεύγω λιπαρά και αλκοόλ.

Της ζήτησα λοιπόν να τοποθετηθεί σχετικά με αυτό. Να μας εξηγήσει πώς ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή, στοχεύουμε παράλληλα σε ένα υγιές και απόλυτα λαμπερό δέρμα.

Βάζοντας στο πρόγραμμα την αποτοξίνωση του εντέρου μας, το σώμα μας ξυπνά, το δέρμα μας λάμπει ενώ η ενέργεια μας εκτοξεύεται.

Το έντερο λέγεται πως είναι ο δεύτερος εγκέφαλος, συνεπώς η λειτουργία του καθορίζει μία πληθώρα οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων. Αυτός ο σύνθετος ρόλος του οδηγεί στη συσσώρευση πολλών τοξινών. Πετυχαίνοντας λοιπόν αποτοξίνωση του εντέρου έχουμε θετικό αντίκτυπο και στο υπόλοιπο σώμα.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; 

Aρχικά μέσω της διατροφής. Μία προσεκτική και συνειδητή επιλογή των τροφίμων που καταναλώνουμε κάνουμε μία πολύ σημαντική αρχή.

Προσέχουμε πάντα την πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για να καλύψουμε τις ανάγκες του σώματός μας και να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του και έπειτα την ποιότητα της τροφής. Φροντίζουμε για ποικιλία φρούτων και λαχανικών, ενώ επιλέγουμε δημητριακά ολικής άλεσης, εμπλουτίζουμε το διαιτολόγιο μας με σπόρους, ξηρούς καρπούς και όσπρια ενώ δεν παραλείπουμε τα θαλασσινά και τη ζωική πρωτεινή χαμηλού λίπους.

Είναι πολύ σημαντικό για να πετύχουμε τον σκοπό μας να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη ζάχαρη, το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα τεχνητά γλυκαντικά, το κόκκινο κρέας και τα τηγανιτά.

Έπειτα πρέπει να φροντίσουμε για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, τη σωματική του δραστηριότητα και τη λήψη προβιοτικών. Τι είναι τα προβιοτικά;  Eίναι μικροοργανισμοί οι οποίοι υπάρχουν φυσιολογικά στην χλωρίδα του εντέρου μας και διατηρούν την ισορροπία και την σωστή λειτουργία του. Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τον οργανισμό κατά τη διαδικασία της αποτοξίνωσης του εντέρου. Είναι ευεργετικά γιατί επαναφέρουν την εντερική μικροχλωρίδα, ανακουφίζουν από συνήθεις πεπτικές διαταραχές του εντέρου (δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, φούσκωμα κ.λπ.), ενώ διευκολύνουν την απορρόφηση των βιταμινών και των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Πολλές φορές όμως η πρόληψη και η φροντίδα του εντέρου δεν είναι αρκετή. Το στρες και η περιβαλλοντική ρύπανση είναι τόσο έντονα στην καθημερινότητα μας που διαταράσσουν την υγεία του εντέρου και ολόκληρου του πεπτικού συστήματος. Έτσι μπορεί το έντερο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου άλλοτε σιωπηλά άλλοτε ηχηρά  σίγουρα όμως όταν υπάρχει πρόβλημα στον οργανισμό η απάντηση είναι σε αυτό. Και αυτό θα το ελέγξουμε μέσω του εντερικού μικροβιώματος. Μία εξέταση που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, με δείγμα που μπορείτε να πάρετε στον χώρο σας και να έχουμε μία χαρτογραφημένη εικόνα για την εντερική κατάσταση του οργανισμού μας και στοχευμένους , εξατομικευμένους τρόπους να την διαχειριστούμε και να την βελτιώσουμε.

Μην ξεχνάμε πως σχεδόν το 90% της σεροτονίνης – ορμόνη της ευτυχίας – παράγεται στο έντερο. Συνεπώς υγιές έντερο σημαίνει λάμψη , ευτυχία και ευεξία

Ας μην το αμελούμε λοιπόν! 

Ευχαριστούμε την διαιτολόγο-διατροφολόγο Αλεξιάδου Αγγελική για τις πληροφορίες.

Blog: https://aggelikialexiadou.blogspot.com,Instagram,Facebook

SHARE