Αναδείξτε τα μάτια σας με το σωστό makeup look.
Street Style/Photo:Shutterstock
FACE MASK MAKEUP

Πώς θα αναδείξετε τα μάτια σας όταν φοράτε την προστατευτική μάσκα


Εάν το μακιγιάζ είναι τέχνη, τότε η προστατευτική μάσκα προσώπου που είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε σε κλειστούς χώρους, με τα νέα δεδομένα, αφαιρεί το μισό έργο τέχνης.

Καθώς πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι δεν αναδεικνύεται το μακιγιάζ τους φορώντας τη μάσκα, δοκιμάσαμε και καταλήξαμε σε makeup looks που εστιάζουν στα μάτια, τα αναδεικνύουν και μαγνητίζουν τα βλέμματα όλων εκεί και όχι στο σημείο που είναι η μάσκα.

Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνουμε, πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι η μάσκα προσώπου αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας. Για τον λόγο αυτό, για τις ώρες που φοράμε τη μάσκα, το κραγιόν έρχεται σε δεύτερη μοίρα και τα μάτια γίνονται το βασικό σημείο προσώπου.

Το πρώτο και βασικό δεδομένο είναι ότι θεωρούμε τη μάσκα ως επέκταση της εμφάνισή μας και όχι ως εμπόδιο ή ανταγωνιστή.

Επιλέγουμε φωτεινές αποχρώσεις, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε καλοκαίρι.

Γήινες, απαλές αποχρώσεις όπως το μπεζ, το κοραλί, το σατινέ ροζ αλλά και οι πιο φωτεινές, παστέλ θα δώσουν χρώμα και θα δημιουργήσουν αντίθεση με τη μαυρισμένη επιδερμίδα.

Η μάσκαρα είναι απαραίτητο προϊόν, καθώς ακόμα και μόνη της αν φορεθεί θα τονίσει το βλέμμα και θα δώσει έμφαση στα μάτια.Το eyeliner μόνο του δεν μπορεί να σταθεί καθώς συνήθως απαιτεί και bold lips. Αν, ωστόσο, είστε λάτρεις του συγκεκριμένου προϊόντος, συνδυάστε το με σκιά στο κινητό βλέφαρο για να δείχνει πιο ισορροπημένο το look.

Τέλος, είναι σημαντικό να αποφύγουμε τη βαριά βάση, δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε το πρόσωπό μας.

Μπορούμε να δουλέψουμε τοπικά με concealer ή να επιλέξουμε ένα ελαφρύ, ενυδατικό foundation που προσφέρει μέτρια κάλυψη.

SHARE