γυναίκα στην παραλία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις/ Φωτογραφία: Christopher Campbell/ Unsplash
ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ

Αντηλιακή Προστασία: Ένα mini review για το πλέον απαραίτητο προϊόν προστασίας


Το αντηλιακό είναι το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το γυναικείο νεσεσέρ, χειμώνα, καλοκαίρι, καθώς οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σε εμάς ακόμα και όταν είμαστε στη σκιά ή έχει συννεφιά.

Είναι το προϊόν που προλαμβάνει την εμφάνιση πανάδων και αποχρωματισμών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση των κόκκινων φλεβών και των κόκκινων σημείων στο πρόσωπο. Τέλος καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων αλλά και πρόωρων σημαδιών γήρανσης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 90% από τα σημάδια γήρανσης δεν οφείλεται στην ηλικία αλλά στην έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να εφαρμόζουν αντηλιακό στο πρόσωπο αλλά και στα υπόλοιπα σημεία που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Μάλιστα, η εφαρμογή πρέπει να γίνεται τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Αυτό είναι ικανοποιητικό διάστημα ώστε να δράσει το προϊόν. Αν βάζουμε αντηλιακό τη στιγμή που φτάνουμε στην παραλία, τη στιγμή που βγαίνουμε στον ήλιο, τα συστατικά δεν προλαβαίνουν να δράσουν και έτσι δεν προστατευόμαστε από τις υπεριώδεις ακτίνες. 

Υπάρχουν 5 key points για την αντηλιακή προστασία που πρέπει να επισημαίνουμε ξανά και ξανά, για να έχουμε τη μέγιστη κάλυψη.

Το μαγικό 30

Είναι ίσως ο αριθμός που χαρακτηρίζει τα πάντα γύρω από την αντηλιακή προστασία. Φορώντας καθημερινά σε πρόσωπο και σώμα προϊόντα με SPF30 μειώνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος μέχρι και 80%. Ο συγκεκριμένος δείκτης προσφέρει προστασία μέχρι και 95%.

Απαιτείται μαθηματική σκέψη

Ένα κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό είναι αρκετό για να καλύψετε περιοχές όπως πρόσωπο, λαιμός, χέρια, βραχίονες, πόδια. Η διπλάσια ποσότητα πρέπει να χρησιμοποιείται για τον κορμό και την πλάτη σας. Όταν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο ώρες.

Κεφάλαιο «Ανανέωση»

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν βγει στην αγορά φωτοευαίσθητα paches που σας ειδοποιούν, μέσω εφαρμογής στο κινητό να ανανεώσετε το αντηλιακό σας. Δεν αρκεί μία μόνο εφαρμογή στο σώμα, ιδανικά ανά δύο ώρες πρέπει να εφαρμόζετε ποσότητες ίσες με τις αρχικές. Ακόμα και μέσω της υφής της επιδερμίδας μπορείτε να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση της αντηλιακής προστασίας. Αν όχι, ακολουθήστε την τεχνολογία.

Προσοχή στη διατροφή

Το λυκοπένιο, ένα φυσικό καροτενοειδές που βρίσκεται στις ντομάτες, στο καρπούζι και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει την καρδιά, τον προστάτη, και διατηρεί την υγεία των ματιών. Επιπλέον προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UV. Είναι μία extra SPF προστασία που μπορείτε να παρέχετε στον οργανισμό σας. Το βρίσκεται διαθέσιμο ακόμα και σε συμπληρώματα διατροφής.

Επιδιορθώστε με After-Sun

Το να καείς από τον ήλιο -το οποίο δυστυχώς παθαίνουν αρκετοί, το καλοκαίρι-βλάπτει την επιδερμίδα και πολλές φορές μάλιστα, ανεπανόρθωτα. Η χρήση προϊόντων after sun που είναι πλούσια αντιοξειδωτικούς ορούς, αποκαθιστούν την οξειδωτική βλάβη των κυττάρων και ενισχύουν τη δράση του δείκτη SPF.

SHARE