προϊόντα ομορφιάς για μαμάδες

Τα skincare προϊόντα που πρέπει να έχει μια εργαζόμενη μαμά για γρήγορη περιποίηση

Μια νέα μαμά συνήθως αφιερώνει λίγες ώρες στην περιποίησή της -συνήθως νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Η φροντίδα της επιδερμίδας πρέπει να αποτελεί βασικό μέρος της ρουτίνας της, ώστε να μη φαίνεται η κούραση στο πρόσωπό της.

Ως μαμά τριών παιδιών, μπορώ να επιβεβαιώσω τα εξής: Οι μητέρες χειρίζονται πολλά -χωρίς να σημαίνει ότι οι μπαμπάδες δεν το κάνουν φυσικά! Η μέρα τους είναι γεμάτη με το πρόγραμμα των παιδιών, από το τάισμά τους και το ντύσιμο τους, μέχρι τις δραστηριότητες που πρέπει να πάνε και οι ώρες που πρέπει να αφιερώσουν σε αυτά για παιχνίδι.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες ώρες που όλοι στο σπίτι κοιμούνται. Όλοι, εκτός από τη μαμά και αυτή είναι η στιγμή που βρίσκεται στο μπάνιο της και ακολουθεί μεθοδικά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας ενώ ακούει την αγαπημένη της μουσική -μόλις σας περιέγραψα την αγαπημένη ώρα της ημέρας μου. Δεν έχω πάντα την πολυτέλεια να κάνω μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων πριν αναπόφευκτα ξυπνήσει ένα από τα τρία παιδιά μου, γι' αυτό επιλέγω ελάχιστα προϊόντα στη ρουτίνα μου πλέον. Ο χρόνος περιποίησης της επιδερμίδας μου υπάρχει, όμως αποτελεί ένα μικρό μέρος της συνολικής φροντίδας του εαυτού μου, το οποίο πραγματικά απολαμβάνω.

Έχοντας περιέργεια για τα προϊόντα περιποίησης που αγαπούν άλλες μαμάδες, κατέληξα στο ότι οι περισσότερες επιλέγουμε τα ίδια. Είναι τα βασικά προϊόντα για να έχουμε λαμπερή όψη και για να διατηρούμε υγιή την επιδερμίδα μας.

Νερό για ντεμακιγιάζ: Δεδομένου ότι τις πρώτες ημέρες δεν βγαίνουμε από το σπίτι και σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε αρκετό χρόνο να αφιερώσουμε για double cleansing -που είναι ο ιδανικός καθαρισμός προσώπου- το micellar water είναι το ιδανικό και πιο εύκολο προϊόν για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας.

Glow cream: Μετά από το βραδινό ξενύχτι, μία κρέμα για λάμψη είναι το ιδανικό προϊόν, το πρωί μόλις ξυπνήσουμε, για να κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας και να μας αρέσει η εικόνα μας.

Βραδινή κρέμα: Το βράδυ αναζητάμε την επανόρθωση. Μία ενισχυμένη κρέμα νυκτός θα διορθώσει όσα πρέπει στην επιδερμίδα μας, τις ελάχιστες αυτές ώρες που θα κοιμηθούμε.

Lip Balm: Κανείς δεν θέλει ξηρά χείλη. Ένα ενυδατικό χειλιών μπορούμε να εφαρμόζουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή για βελούδινο αποτέλεσμα. Μάλιστα, μπορούμε να επιλέξουμε ένα με χρώμα, για το κάτι παραπάνω.

Κρέμα ματιών: Δεν είναι ένα ακόμη, περιττό προϊόν. Η περιοχή των ματιών είναι ή πιο ευαίσθητη, γι' αυτό και δεν πρέπει να την αμελούμε. Μία κρέμα ματιών το πρωί και το βράδυ, θα κάνει το βλέμμα μας πιο ξεκούραστο και θα εξαφανίσει ελαφρώς έστω, τους μαύρους κύκλους από το ξενύχτι.

Face mist: Όπως το lip balm, έτσι και το face mist μπορεί να υπάρχει στο οπτικό μας πεδίο και κάθε φορά που θέλουμε ένα boost ενυδάτωσης να ψεκάζουμε το πρόσωπό μας.

Caudalie Face MistBioderma Micellar WaterLancaster Glow CreamLa Mer Lip BalmKorres Black Pine 3DOrigins Eye Cream