Τα αντιλιακά που προστατεύουν για τατουάζ
Φωτογραφία: Getty Images
PROTECT YOUR TATTOO

Το τατουάζ θέλει και καλό αντηλιακό: Τι δείκτη προστασίας να επιλέξετε και γιατί


Είτε αποκτήσατε μόλις, ένα τατουάζ που πάντα θέλατε και ψάχνατε για χρόνια, είτε έχετε κάποια από τα εφηβικά σας χρόνια, το αντηλιακό για την κάλυψη τους είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο.

Η εφαρμογή αντηλιακού σε τατουάζ, εκτός του ότι προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα, είναι ένα βασικό προϊόν για την πρόληψη του πρόωρου ξεθωριάσματος του μελανιού. 

Όπως ήδη γνωρίζετε, με την πάροδο του χρόνου, το χρώμα του τατουάζ ελαφρώς ξεθωριάζει και αυτό συμβαίνει λόγω των φυσικών μεταβολικών διεργασιών που συμβαίνουν στο σώμα. Καλό είναι να μάθετε ωστόσο ότι, η υπεριώδης ακτινοβολία από τον ήλιο επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. 

Το δέρμα που πρόσφατα απέκτησε ένα τατουάζ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις βλάβες από τον ήλιο. Για αυτό σε κάθε περίπτωση, η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού, στα τατουάζ είναι απαραίτητη.

Αν κάνετε πρόσφατα τατουάζ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι: Επειδή το δέρμα σας έχει υποστεί πρόσφατα κάποιο τραύμα, λόγω της βελόνας του τατουάζ, θα είναι αρκετά ευαίσθητο για κάποιο χρονικό διάστημα. Μετά την πλήρη επούλωση του τατουάζ, είναι απαραίτητο να επιλέξτε αντηλιακό με SPF 50.

Αν έχετε χρόνια το τατουάζ και το μελάνι έχει ξεθωριάσει ελαφρώς, τότε είστε καλυμμένοι και με δείκτη προστασίας SPF 30.

Μπορεί το αντηλιακό να καταστρέψει ένα τατουάζ;

Όχι, το αντηλιακό σας δεν πρόκειται να καταστρέψει το τατουάζ. Σε αντίθεση με το μύθο που επικρατεί και υποστηρίζει ότι το αντηλιακό θα επηρεάσει ή θα βλάψει το ίδιο το μελάνι του τατουάζ, το αντηλιακό είναι στην πραγματικότητα απολύτως ασφαλές, αρκεί να αφήσετε το δέρμα σας να επουλωθεί πλήρως πρώτα από την πληγή που δημιουργείται από τις βελόνες του τατουάζ.

Αυτό συμβαίνει περίπου σε τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά την ολοκλήρωσή του, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να το κρατάτε καλυμμένο για να αποτρέψετε την έκθεση στον ήλιο καθώς επουλώνεται. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο δείκτης προστασίας SPF θα βοηθήσει το τατουάζ σας να παραμείνει πιο λαμπερό και πιο έντονο από ό,τι εάν δεν χρησιμοποιούσατε αντηλιακό σε καθημερινή βάση (ναι, καθημερινά, εκτός αν δε βγαίνετε στο φως του ήλιου).

Μετά από έρευνα ανακαλύψαμε αντηλιακά για τατουάζ που μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές του σώματος σας, για να αποτρέψετε το ξεθώριασμα και να προστατέψετε το δέρμα σας από την ήλιο. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι προτάσεις που ακολουθούν, μπορούν και στοχεύουν σε περιοχές που ορίζετε εσείς, έτσι ώστε να έχετε 100% κάλυψη.

La Roche-Posay Anthelios 50 Mineral Ultra-Light Sunscreen Fluid
Supergoop! Cloud 9 100% Mineral Sun Balm
BEPANTHOL Tattoo Sun Protect SPF50+ Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου & Σώματος για Τατουάζ
Dr. Jart+ Every Sun Day Mineral SunscreenDr. Jart+ Every Sun Day Mineral Sunscreen
Shiseido Clear Sunscreen Stick
SHARE