στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας

Eyeliner: Το λάθος που κάνεις και τα μάτια σου φαίνονται μικρότερα

Ποια δεν αγαπάει το eyeliner, ποια δεν έχει το συγκεκριμένο προϊόν στο νεσεσέρ του, ακόμα και όσες δεν το χρησιμοποιούν -μία από αυτές είμαι και εγώ.

Είναι ένα κλασικό makeup προϊόν, το οποίο αναδεικνύει το σχήμα των ματιών, το αλλάζει και το κάνει πιο εντυπωσιακό, σαγηνευτικό, γατίσιο, αλλά με τη λάθος χρήση μπορεί να αλλοιώσει τα μάτια και φυσικά να καταστρέψει το makeup look.

Κάθε ένας γνωρίζει πώς να χρησιμοποιήσει τα καλλυντικά του για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του. Ένα λάθος προϊόν ή μία λάθος κίνηση μπορούν να στοιχίσουν πολλά στο κομμάτι του μακιγιάζ.

Αν πρέπει να επιλέξουμε ένα επίφοβο καλλυντικό, ένα καλλυντικό, δηλαδή, που απαιτεί προσοχή στον χειρισμό, τότε το eyeliner είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό. Σαφώς είναι ένα προϊόν που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε στα βλέφαρά μας, όμως ανάλογα το σχήμα των ματιών μας υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε.

Το eyeliner στο κάτω βλέφαρο μπορεί να αναδείξει το σχήμα και των χρώμα των ματιών, να κάνει πιο έντονο, edgy όπως συνηθίζουμε να λέμε στον κόσμο της ομορφιάς, το makeup look και να τονίσει τα μάτια.

Ωστόσο, το σκούρο eyeliner -μαύρο, γκρι, μπλε- μόνο στο κάτω βλέφαρο μπορεί να κάνει το βλέμμα να φαίνεται κουρασμένο -αντίθετα, το μπεζ και το λευκό το φωτίζουν. Μάλιστα, σε όσους έχουν μικρά μάτια είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς το σκούρο eyeliner στο κάτω βλέφαρο τα μικραίνει πιο πολύ και συγκεντρώνει εκεί την προσοχή των υπολοίπων.

Μία σκέτη γραμμή στο κάτω βλέφαρο ουσιαστικά αλλοιώνει τα μάτια σας, τα κάνει να δείχνουν ακόμα πιο μικρά απ’ ό,τι είναι και φυσικά αυτό δεν το θέλει κανείς.

Μία εναλλακτική πρόταση, για να μην μικρύνετε το μέγεθος των ματιών σας, είναι να δουλέψετε το eyeliner στην εξωτερική γωνία των ματιών σας. Συγκεκριμένα, εφαρμόστε στις άνω και κάτω εξωτερικές ρίζες των βλεφάρων. Ελέγξτε στον καθρέφτη αφού εφαρμόσετε και μάσκαρα και αν το βλέμμα σας δείχνει κουρασμένο, προσθέστε μαύρο μολύβι στις κάτω, εσωτερικές ρίζες των βλεφάρων σας.

Αυτό θα κάνει το βλέμμα σας sexy και δελεαστικό, ενώ δε θα διαφοροποιήσει στο ελάχιστο το μέγεθος των ματιών σας, αντιθέτως θα δημιουργήσει cat-eye look και το αποτέλεσμα θα είναι απλά εξαιρετικό.