φακίδες
Φωτογραφία: Unsplash/ taylor hernandez
FAUX FRECKLES

Πώς θα δημιουργήσεις ψεύτικες φακίδες που μοιάζουν φυσικές -Σε ελάχιστο χρόνο


Οι φακίδες είναι ένα χαρακτηριστικό του δέρματος, το οποίο διαθέτουν αρκετοί άνθρωποι και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με τον ήλιο, είναι αρκετά εμφανής.

Καθώς αρκετοί δεν διαθέτουν φακίδες, με τη βοήθεια του μακιγιάζ δημιουργούν ψεύτικες. Για το 2022 αποτελούν δυνατή τάση και μάλιστα έχουν γίνει viral trend και στο TikTok. 

Μία διάσημη makeup artist μοιράστηκε στο TikTok μια έξυπνη μέθοδο DIY φακίδων χρησιμοποιώντας προϊόντα που σίγουρα έχουμε όλοι στη διάθεσή μας.

Η επιτυχία του βίντεο μπορεί πιθανότατα να αποδοθεί στο πόσο εύκολο είναι να ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος, ενώ χρησιμοποιεί και πολλά, κοινά προϊόντα μακιγιάζ.

Πώς θα δημιουργήσεις ψεύτικες φακίδες:

Το κλιπ ξεκινά με τη makeup artist να δημιουργεί σε τρία από τα δάχτυλά της καφέ κηλίδες, χρησιμοποιώντας ένα καφέ υγρό eyeliner. Δεν υπάρχει κάποιο μοτίβο ή κάποια συνεπής μέθοδος εφαρμογής.

Μόλις εφάρμοσε το eyeliner, ψέκασε τα δάχτυλά της με το Long-Lasting Setting Spray της Rare Beauty. Ενώ χρησιμοποιούσε το setting spray στο βίντεο, επιβεβαίωσε στα σχόλια ότι οποιοδήποτε υγρό, συμπεριλαμβανομένου του νερού, θα λειτουργούσε. Μετά από δύο ψεκασμούς με το υγρό, πίεσε τα δάχτυλα στο πρόσωπό της, συγκεκριμένα στη μύτη και τα μάγουλά της -τα σημεία δηλαδή όπου εμφανίζονται οι φακίδες.

@frenchtouchofmakeup Easy freckles ✨#frenchtouchofmakeup #fyp #pourtoi😊 #astucebeauté ♬ LA FAMA (feat. The Weeknd) - ROSALÍA

Σε ένα δεύτερο βίντεο, η makeup artist συμβούλευσε τους followers της, να ταμπονάρουν με τα δάχτυλά τους τις ψεύτικες φακίδες, για να απλώσει το υλικό αλλά και να σβήσει ελαφρώς. Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα γίνεται πιο φυσικό.

Οι χρήστες του TikTok ξετρελάθηκαν με το τρικ για ψεύτικες φακίδες. «Αυτό είναι ιδιοφυές», έγραψε ένας follower. «Πρέπει να το δοκιμάσω», έγραψε ένας άλλος.

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς μπήκαμε στον πειρασμό να κάνουμε ψεύτικες φακίδες με τον συγκεκριμένο τρόπο. Εσείς;

SHARE