Γυναίκες στο νησί κρατιούνται από το χέρι
Φωτογραφία: Zimmermann
SUMMER MAKEUP TIPS

Καλοκαιρινά makeup tips για ανεπιτήδευτα looks από κορυφαίους makeup artists


Όταν μιλάμε για καλοκαιρινό μακιγιάζ ή προϊόντα ομορφιάς, το αντηλιακό είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας.

Είναι το προϊόν που απλώνουμε γενναιόδωρα στο πρόσωπό μας αλλά και σε κάθε άλλο σημείο που είναι εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ θέλουμε να είναι όσο πιο ελαφρύ, διακριτικό και λαμπερό γίνεται. Οι bronze σκιές, η terracota, το bronzer και γενικότερα τα λεπτόρρευστα προϊόντα είναι αυτά που προτιμούμε και αυτά που ουσιαστικά δεν λιώνουν στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα και makeup experts προτιμούν σχεδόν σε κάθε καλοκαιρινό μακιγιάζ εξαιρετικά ελαφριά, καθαρά και κρεμώδη προϊόντα το καλοκαίρι (ενυδατικές κρέμες και creamy ρουζ) καθώς αυτά μειώνουν τις πιθανότητες το μακιγιάζ να μετατραπεί σε ιδρώτα.

Τα αδιάβροχα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα που έχουν πολλαπλές χρήσεις και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερες φορές μέσα στο 24ωρο είναι εξίσου σημαντικά.

https://www.instagram.com/p/CB6cx0bJ87J/

Ανεξάρτητα από την εποχή, οι makeup artists τονίζουν ότι πρέπει να ξεκινάμε πάντα το μακιγιάζ, με τη φροντίδα του δέρματος.

Ενυδατική κρέμα, αντηλιακή κρέμα, serum ή primer είναι κάποια από τα προϊόντα που μπορούμε να εφαρμόσουμε πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ.

https://www.instagram.com/p/CB1lA0tAIHc/

Για το δύσκολο σημείο των ματιών αλλά και γενικότερα για τη βάση προσώπου προτείνουν να χρησιμοποιούμε concealer και όχι foundation. Κι αυτό γιατί έχει πιο ανάλαφρη σύσταση, δουλεύεται καλύτερα, δεν είναι βαρύ και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο θέλουμε.

Δεν χρειάζεται να καλύψουμε όλο το πρόσωπό μας με προϊόν βάσης: δουλεύουμε τοπικά σε μάτια και τυχόν σημάδια που έχουμε.

Τέλος, συμβουλεύουν να κάνουμε focus στα μονοχρωματικά looks. Γράφουν ιδανικά στο καλοκαιρινό καιρό και μπορούν να γίνουν με προϊόντα πολλαπλών χρήσεων.

Με ένα κρεμώδες ρουζ για παράδειγμα, σε κοραλί απόχρωση, μπορούμε να δώσουμε χρώμα στα ζυγωματικά, να τονίσουμε το άνω κινητό βλέφαρο και να δώσουμε λάμψη στα χείλη.

SHARE