αποτρίχωση με κερί
Φωτογραφία: Instagram/ @alexandra__sage
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Αποτρίχωση με κερί -Πώς θα αποφύγεις τα ανεπιθύμητα σπυράκια


Τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε πολλές γυναίκες.

Όταν η επιδερμίδα είναι ερεθισμένη -όπως συμβαίνει μετά την αποτρίχωση με κερί-, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εμφανιστούν ανεπιθύμητα σπυράκια. Ποιο είναι το μυστικό αντιμετώπισης τους αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε;

Το βασικό tip για αποτρίχωση με κερί/χαλάουα, είναι να γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν βγούμε στην παραλία, πριν εκτεθούμε στο θαλασσινό νερό, καθώς τόσο χρόνο χρειάζεται για να αποκατασταθεί ο ερεθισμός του δέρματος.

Ένα ακόμη σωτήριο tip που μπορεί να αποτρέψει την εμφάνισή τους είναι η ενυδάτωση των περιοχών που έχετε αποτριχώσει με κερί. Οποιαδήποτε ενυδατική που δεν περιέχει οινόπνευμα -προτιμήστε έλαια όπως jojoba ή καρύδας, που έχουν καταπραϋντική δράση- βοηθάνε στην ενυδάτωση και στην αποφυγή εμφάνισης ερεθισμών.

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας, οτιδήποτε δηλαδή εφαρμόζουμε και δεν περιέχει οινόπνευμα, δημιουργεί κάτι σαν φίλτρο που προστατεύει το δέρμα. Έτσι, δεν προκύπτουν ερεθισμοί και ανεπιθύμητα σπυράκια.

Επιπλέον, την ημέρα πριν την αποτρίχωση, μία καλή απολέπιση σε όλο το σώμα και κυρίως στα σημεία που θα αποτριχωθούν, είναι αρκετά βοηθητική. Ολοκληρώστε με μία πλούσια ενυδάτωση και είστε έτοιμες για την αποτρίχωσή σας.

Extra Tip: Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κέντρου ή της ειδικού που σας έκανε την αποτρίχωση.

Στο κολλάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε ενυδατικές, χωρίς οινόπνευμα, καταπραϋντικές και ιδανικές για την ερεθισμένη, μετά την αποτρίχωση, επιδερμίδα:

Pharmasept
biotin beloved vanilla
Cerave Moisturizing Lotion
Korres
theSkin Pharmacist
Apivita
Nivea Nourishing Cream
SHARE