πώς θα κάνεις το βλέμμα πιο μεγάλο
Φωτογραφία: Instagram/ @hoskelsa
MAKEUP TIPS

Πώς θα κάνετε τα μάτια σας να φαίνεται πιο μεγάλα


Η φυσικότητα που επιβάλλουν οι τάσεις ομορφιάς την τελευταία δεκαετία έχουν απλοποιήσει εντελώς τις τεχνικές αλλά και τα makeup προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

Το natural look ωστόσο, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά μας με το μακιγιάζ. Στόχος δεν είναι να τα αλλοιώσουμε, να επέμβουμε σε φυσικά χαρακτηριστικά και τα αλλάξουμε εντελώς, αλλά να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία και προϊόντα, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό, φυσικό αποτέλεσμα.

Το έντονο βλέμμα και τα τονισμένα μάτια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε τις περισσότερες φορές στο μακιγιάζ. Οι σκιές, τα μολύβια ματιών, το eyeliner αλλά και η mascara είναι τα καλλυντικά που μας βοηθάνε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να κάνουμε το βλέμμα μας να δείχνει πιο έντονο, να είναι ελαφρώς πιο τονισμένο και να δείχνει πιο μεγάλο, χρειάζεται οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον τρία από τα προϊόντα που αναφέρουμε παραπάνω. Σκιά, μολύβι ματιών ή eyeliner ή και τα δύο και φυσικά mascara.

Κάθε γυναίκα γνωρίζει τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στον τόνο της επιδερμίδας της, στο χρώμα των μαλλιών της, την προσωπικότητά της, στο διαφορετικό στιλ που υιοθετεί για κάθε περίσταση. Μία σκιά στο κινητό βλέφαρο είναι απαραίτητη, όμως δεν αρκεί. Επιβάλλεται να τονίσουμε τις άνω ρίζες των βλεφάρων και ελαφρώς τις κάτω.

Αν έχετε μεγάλα μάτια τονίστε όλες τις κάτω ρίζες των βλεφάρων, αν όμως τα μάτια σας είναι πιο σχιστά, μείνετε στις εξωτερικές γωνίες και προχωρήστε το μολύβι το πολύ μέχρι τη μέση.

Αν σας αρέσει το cat-eye look, θέλετε πιο dramatic αποτέλεσμα ή τα μάτια σας έχουν ανοδική πορεία, το eyeliner στις άνω ρίζες θα κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Τέλος ολοκληρώστε το μακιγιάζ με mascara στις άνω και κάτω βλεφαρίδες. Για να ισορροπήσει το look εφαρμόστε άπλετη mascara στις ρίζες των βλεφαρίδων.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν επιλέξαμε makeup looks με τονισμένα μάτια. Κάθε γυναίκα διαθέτει ξεχωριστό σχήμα και μέγεθος ματιών -δείτε πώς κάθε μία έχει καταφέρει να κάνει πιο έντονο και μεγάλο το βλέμμα της και ακολουθήστε τα μικρά tips που σας αναφέρουμε.

Αν έχετε έντονα, μεγάλα μάτια, μην φοβηθείτε να κάνετε παχιά τη γραμμή του μολυβιού, στις άνω και κάτω ρίζες των βλεφάρων σας. Το αποτέλεσμα ισορροπεί άριστα με τα χαρακτηριστικά σας:

Αν προτιμήσετε eyeliner στις άνω ρίζες, τολμήστε να εφαρμόσετε λευκό μολύβι στις κάτω, εσωτερικές ρίζες για να δώσετε φως και να ανοίξει το βλέμμα σας:

Τονίστε τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σας, περιορίστε το μολύβι ματιών στις άνω και κάτω ρίζες μέχρι τη μέση και δουλέψτε κυρίως την σκιά, σε όλη την περιοχή των ματιών:

H mascara στις άνω και κυρίως τις κάτω ρίζες των βλεφαρίδων βοηθάει στο να φανεί μεγαλύτερο το βλέμμα:

Αν επιλέξετε μολύβι για τις άνω και κάτω ρίζες των βλεφάρων, μην αμελήσετε να προσθέσετε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά για να είναι γεμάτο το βλέμμα σας:

Να συνδυάζετε πάντα το μολύβι με τις σκιές που εφαρμόζετε στο κινητό βλέφαρο. Για παράδειγμα, οι σκιές με shimmer ταιριάζουν απόλυτα με καφέ μολύβι, ενώ οι πιο ψυχρές του γκρι και του μπλε, ιδανικά με σκούρο γκρι ή μαύρο:

SHARE