στιλάτη γυναίκα

Πώς θα προστατέψεις την επιδερμίδα σου τον χειμώνα -Τέλος η ξηρότητα, «ναι» στο λαμπερό δέρμα

Τις τελευταίες μέρες, ο καιρός φαίνεται να γίνεται πιο βροχερός και κρύος, γι' αυτό καλό είναι να προετοιμαστούμε ψυχικά και σωματικά και κυρίως να ασφαλίσουμε την επιδερμίδα μας πριν την ψυχρή εισβολή.

Το πρώτο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι, οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα μας, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε φροντίσει για την ενυδάτωσή της.

Ύστερα, όσο αρνητικά επηρεάζουν οι υψηλές θερμοκρασίες το δέρμα μας, σε συνδυασμό πάντα με την έκθεση μας στον ήλιο, το ίδιο συμβαίνει και με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Πάντα, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, πρέπει να φροντίζουμε και να ενυδατώνουμε το σώμα μας, όπως ανάλογα κάνουμε με το πρόσωπό μας. Επενδύουμε στο προϊόν που μας ταιριάζει, μας ενυδατώνει πλήρως και μας προσφέρει το άρωμα που μας αρέσει. Σε καθημερινή βάση, μετά το μπάνιο μας, το εφαρμόζουμε στο σώμα μας, από το λαιμό μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.

Έξτρα ενυδάτωση στις χαμηλές θερμοκρασίες

Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, το σώμα έχει ανάγκη για έξτρα ενυδάτωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ξηροδερμία που μπορεί να εμφανίσουμε στην περιοχή των χεριών ή σε άλλα σημεία του σώματος, όπως το πρόσωπο ή τα πόδια.

Μία έξτρα ενυδατική κρέμα σώματος, όπως ένα λάδι ή ένα ενισχυμένο body butter είναι ίσως καλύτερη πρόταση από μία απλή λοσιόν, όταν το κρύο είναι τσουχτερό. Μάλιστα, αν έχουμε φροντίσει να κάνουμε πρώτα απολέπιση στο σώμα, με ένα ήπιο scrub, και ύστερα εφαρμόσουμε την ενυδατική, το σώμα μας θα απορροφήσει σε βάθος τα συστατικά. Το αποτέλεσμα; Η πιο απαλή, βελούδινη επιδερμίδα που είχαμε ποτέ μας.

Λάδι σώματος με λάμψη, από DUST+ CREAM:

Ανακεφαλαίωση:

  • Απολέπιση με ήπιο προϊόν
  • Ενυδάτωση με ενισχυμένο προϊόν, όπως λάδι σώματος ή body butter

Tips: Δεν περιμένουμε να κάνει κρύο για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας. Φροντίζουμε από τώρα να προετοιμάσουμε το δέρμα μας για οποιαδήποτε μεταβολή στη θερμοκρασία.