Γυναίκα με γκρι παλτό, λευκά γυαλιά
Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΝΤΙΟ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ

Αντίο λιπαρότητα: Συμβουλές για να διαρκεί η φρεσκάδα στα μαλλιά δύο μέρες παραπάνω


Η εικόνα των μαλλιών μας καθρεπτίζει σε μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει μέσα σας σε οργανικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο.

Αν τα μαλλιά σας έχουν έντονη τάση λιπαρότητας, τότε, καλό θα ήταν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στη «ρίζα» του.

Μερικές φορές, ένα λιπαρό τριχωτό της κεφαλής είναι απόρροια ενός προσωρινού ορμονικού προβλήματος που προκύπτει κατά την εφηβεία ή και αργότερα, λόγω επιπλοκών του θυρεοειδούς, λόγω εγκυμοσύνης ή ακόμη και κατά την εμμηνόπαυση (αν και το αντίθετο ισχύει πιο συχνά).

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ορμόνες λένε στο τριχωτό της κεφαλής σας να παράγει επιπλέον λιπαρότητα από αυτή που χρειάζεται.

Εάν το πρόβλημα προκύψει ξαφνικά, η επικοινωνία με τον γιατρό σας είναι απαραίτητη για να ελέγξετε και να ρυθμίσετε τις ορμόνες και γενικότερα να γίνει η πρώτη διάγνωση από εκείνον, για να αποκλειστεί οποιοδήποτε ιατρικό ζήτημα.

Άλλες φορές, η υπερβολική λιπαρότητα των μαλλιών είναι απλώς ο τρόπος που λειτουργεί το σώμα σας ή το γεγονός ότι συχνά αγγίζετε τα μαλλιά σας (που μπορεί να είναι σημάδι άγχους).

Συμβουλές για να διατηρήσετε την φρεσκάδα στα μαλλιά για περισσότερο

Αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο των μαλλιών:

1.Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο λούζετε τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερη λιπαρότητα παράγει το τριχωτό της κεφαλής σας. Όσο λιγότερα λουσίματα κάνουμε μέσα στην εβδομάδα -max 3- τόσο σε καλύτερα επίπεδα κυμαίνεται το pH τους και αποφεύγουμε τη λιπαρότητα.

2.Χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή των προϊόντων. Τα ενυδατικά λάδια μπορεί να είναι απαραίτητα για τις άκρες αλλά μπορούν να επιβαρύνουν τις ρίζες.

3.Το dry shampoo μπορεί να δώσει λύση στα ενδιάμεσα λουσίματα.

4. Τέλος στα προϊόντα καθαρισμού, συστήνεται η επιλογή ελαφριών (lightweight) σαμπουάν και conditioner και το τελευταίο προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά και μόνο στις άκρες.

SHARE