Έλσα Χοσκ
Φωτογραφία: @hoskelsa
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πολύτιμα tips για να διατηρήσεις αψεγάδιαστο το μακιγιάζ στη ζέστη


Μπορεί ο έντονος καύσωνας να έχει (προσωρινά) υποχωρήσει, η θερμοκρασία, ωστόσο, θα κυμανθεί στους άνω των 30 βαθμών για πολλές εβδομάδες ακόμη, γεγονός που καθιστά πολλά από τα καλοκαιρινά makeup looks που έχουμε αποθηκεύσει στο κινητό μας, σχεδόν αδύνατον να τα δημιουργήσουμε!

Όσο η θερμοκρασία είναι στα ύψη, τόσο λιγότερα makeup προϊόντα θέλουμε να εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας. Επίσης, με τη ζέστη χρειάζεται η πολύ καλή προετοιμασία αλλά και ενυδάτωση της επιδερμίδας, για να διατηρήσουμε αψεγάδιαστο το μακιγιάζ.

Λεπτόρρευστο, απαλό foundation, ελάχιστη ποσότητα από κρεμώδη και υγρών προϊόντα, καθώς υπάρχει περίπτωση να «τρέξουν» είναι μερικά από τα tips που ακολουθούμε τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι στα ύψη.

Επιπλέον, μπορούμε να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας και να τη θωρακίσουμε από την περίσσια λιπαρότητα που μπορεί να παραχθεί λόγω της ζέστης με ένα primer, το οποίο δίνει στο πρόσωπο ματ όψη.

Τα smashbox διαθέτουν τεράστια ποικιλία primer, τα οποία μπορούν να χαρίσουν στην επιδερμίδα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα εφαρμόζουμε πάντα σε καθαρό πρόσωπο, πριν το μακιγιάζ (με τα primer μπορούμε να παραλείψουμε την ενυδατική:

Το face mist, το οποίο καλό είναι να έχουμε πάντα μαζί μας, προσφέρει ένα boost δροσιάς, ενυδατώνει σε βάθος και κάνει ένα mini pause στην παραγωγή λιπαρότητας. Το κρατάμε, λοιπόν, στην τσάντα μας και ψεκάζουμε το πρόσωπό μας αν αισθανθούμε δυσφορία λόγω ζέστης.

To fix plus της MAC είναι ένα προϊόν που μπορούμε να ψεκάζουμε πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το μακιγιάζ, όταν θέλουμε ένα extra boost ενυδάτωσης και δροσιάς:

Σημαντική λεπτομέρεια, μετά τον ψεκασμό δεν τρίβουμε το πρόσωπο μας, αφήνουμε το face mist να απορροφηθεί εντελώς και, αν, χρειαστεί ταμπονάρουμε με ένα χαρτομάντηλο.

Τέλος, προτιμάμε matte προϊόντα μακιγιάζ που σφραγίζουν τη λιπαρότητα.

Αποφεύγουμε τα υγρά, αυτά που περιέχουν λάμψεις και γυαλάδες, καθώς λόγω λιπαρότητας, ίσως η επιδερμίδα μας να γυαλίζει περισσότερο από αυτό που θέλουμε.

SHARE