στιλάτη γυναίκα κρατά τσάντα
Φωτογραφία: Instagram/ @chantelle.stanton
THE PERFECT BASE

Ποιο foundation και ποια χρώματα ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας -Για άψογο μακιγιάζ


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας, ώστε να μπορούμε να βρούμε πιο εύκολα τι μας ταιριάζει στο μακιγιάζ.

Ξεκινώντας από την ψυχρή απόχρωση, συνεχίζουμε στην ουδέτερη και καταλήγουμε στη θερμή.

Τι χρώματα ταιριάζουν στο μακιγιάζ των ματιών, των χειλιών, ποιο ρουζ αναδεικνύει την επιδερμίδα και με ποιο κριτήριο πρέπει να επιλέγουμε το foundation του προσώπου;

Ποια χρώματα ταιριάζουν στις ανοιχτές επιδερμίδες

Αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στον τόνο της επιδερμίδας σας, τότε θα λέγαμε αναμφισβήτητα ότι αυτό είναι το ροζ. Ξεκινώντας από το foundation αναζητήστε προϊόντα που έχουν μέσα ροζ τόνους -ξεχάστε τα κίτρινα και τα πορτοκαλί.

Για το μακιγιάζ των ματιών προτιμήστε το γκρι, το μπλε, το ασημένιο. Για παράδειγμα ένα smokey look σε γκρι και μπλε αποχρώσεις σας ταιριάζει απόλυτα. Όσο για το ρουζ, το ροζ είναι το χρώμα που θα σας δώσει fresh and healthy look ή αλλιώς θα σας χαρίσει αυτή τη ροδαλή όψη της υγείας.

Τέλος για τα χείλη τολμήστε έντονα χρώματα όπως κόκκινο, το must-have της σεζόν μπλε, αλλά και πιο απαλά, όπως το nude-pink.

Ποια χρώματα ταιριάζουν στις σταρένιες επιδερμίδες

Ανήκετε στα θερμά χρώματα, γι' αυτό και το foundation σας πρέπει να είναι σε θερμή απόχρωση. Με άλλα λόγια επιλέξτε αυτό που πορτοκαλίζει ελαφρώς.

Για τα μάτια κινηθείτε σε γήινες αποχρώσεις ξεκινώντας από το bronze καφέ, το κοραλί, μέχρι και το πορτοκαλί. Για ένα εντυπωσιακό βλέμμα, καλύψτε το κινητό σας βλέφαρο με καφέ σκιά -αν θέλετε κάτι πιο διακριτικό αρκεί να εφαρμόσετε ελάχιστη μπεζ. Αντικαταστήστε το μαύρο μολύβι σας με σκούρο καφέ και τολμήστε να το συνδυάσετε ακόμα και με καφέ μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Στα μήλα προτιμήστε τις απαλές κοραλί αποχρώσεις, ενώ για τα χείλη η χρωματική παλέτα σας είναι πλούσια. Όλα τα nude σας ταιριάζουν, αλλά και πιο έντονα χρώματα, ξεκινώντας από το πορτοκαλοκόκκινο και καταλήγωντας στο σκούρο, τις γνωστές burgundy αποχρώσεις.

Ποια χρώματα ταιριάζουν στις ουδέτερες επιδερμίδες

Σας ταιριάζουν όλα. Εξαρτάται από εσάς το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε, ψυχρό ή θερμό. Αν θέλετε να βρείτε ποια χρώματα σας ταιριάζουν περισσότερο πάρτε ως κριτήριο τα μαλλιά σας. Οι μελαχρινές προτιμήστε αποχρώσεις αντίστοιχες με αυτές που διαβάζετε στις σταρένιες επιδερμίδες, ενώ οι ξανθές προτιμήστε αυτές στις ανοιχτές.

Μπορείτε να βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει στο foundation και στα ψυχρά αλλά και στα θερμά χρώματα. Δοκιμάστε το στην επιδερμίδα σας, ιδανικά στο πηγούνι προς το λαιμό -αυτό το tip είναι χρήσιμο για κάθε γυναίκα- και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει. Στο νεσεσέρ σας μπορείτε να έχετε ροζ και πορτοκαλί ρουζ, ίσως και μία terracotta σε καφέ απόχρωση για total natural look.

Είστε η επιδερμίδα πασπαρτού, σας ταιριάζουν όλα, γι' αυτό κινηθείτε βάση του στιλ σας και του χρώματος των μαλλιών σας.

SHARE