γυναίκα με γαλάζιο φόρεμα
Φωτογραφία: AP Images
MASCARA

6 mascara για έντονο βλέμμα που μαγνητίζει -Το μυστικό στην εφαρμογή για τέλειο αποτέλεσμα


Το να επενδύσουμε σε μία καλή mascara, μία mascara που πετυχαίνει μήκος αλλά και όγκο στις βλεφαρίδες δεν αρκεί, αν δε γνωρίζουμε το σωστό τρόπο εφαρμογής.

Το πιο βασικό tip είναι να εφαρμόζουμε τη mascara στις ρίζες των βλεφάρων. Αν χρειαστεί σηκώνουμε ελαφρώς το βλέφαρο για να τοποθετήσουμε το βουρτσάκι στη σωστή θέση και στη συνέχεια κάνουμε το πέρασμα, ανοίγοντας τις βλεφαρίδες. Η χαρακτηριστική κίνηση, δεξιά αριστερά, που κάνουμε με το βουρτσάκι της mascara είναι ουσιαστικά για να βαφτεί όλη η επιφάνεια της τρίχας των βλεφαρίδων και φυσικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Κοιτάμε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη και αν χρειαστεί κάνουμε δεύτερο και τρίτο πέρασμα άμεσα, πριν στεγνώσει το προϊόν και κολλήσουν οι βλεφαρίδες μεταξύ τους.

Για τις κάτω βλεφαρίδες αρκεί να κατεβάσουμε ελαφρώς το κεφάλι και να σηκώσουμε τους οφθαλμούς μας ψηλά, έτσι ώστε να ελευθερωθούν οι ρίζες των κάτω βλεφαρίδων, να τοποθετηθεί σωστά το βουρτσάκι και να κάνουμε το πέρασμα. Σε αντίθεση με τις άνω, οι κάτω βλεφαρίδες χρειάζονται ένα και μόνο πέρασμα τις περισσότερες φορές.  Ο λόγος είναι ότι είναι λιγότερες, οπότε με ένα μόνο πέρασμα βάφονται όλες.

Κεφάλαιο mascara

Νομίζω οι περισσότεροι αναζητάμε όγκο αλλά και μήκος κατά την εφαρμογή της mascara. Η επιλογή κατάλληλου προϊόντος δεν είναι πάντα εύκολη, ενώ σίγουρα εξαρτάται και από τις φυσικές βλεφαρίδες. Εξαρτάται δηλαδή πώς κάθεται η mascara που έχουμε επιλέξει στις δικές μας βλεφαρίδες.

Σύμφωνα με αξιολογήσεις του διαδικτύου αλλά και από προσωπική εμπειρία, κάποιες mascara έχουν πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα.

Το βουρτσάκι είναι εύκολο στη χρήση, μπορεί ακόμα και κάποιος που δεν ξέρει ούτε τα βασικά από μακιγιάζ να το χειριστεί και να το εφαρμόσει στις ρίζες των βλεφαρίδων, ενώ από το πρώτο πέρασμα βλέπεις διαφορά.

Συγκεντρώσαμε τις προτάσεις μας σε ένα κολλάζ και σας προτείνουμε να επενδύσετε σε μία από τις παρακάτω επιλογές.

Sweed's Cloud Mascara
Lancome, Hypnôse Mascara
Benefit, They're Real Mascara
CAROLINA HERRERA, Smudgeproof Fabulous Eyes Mascara
M.A.C, MACStack Mascara
YSL, Lash Clash Mascara
SHARE