μαλλιά
Φωτογραφία: Instagram/ @cultgaia
COLOR YOUR HAIR

Tips για να «κλειδώσεις» τη βαφή των μαλλιών σου το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι ενδείκνυται για αλλαγή χρώματος και συνήθως προτιμάμε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις -όμως, αυτό που μας προβληματίζει πάντα είναι πώς θα κλειδώσουμε τη βαφή;

Όταν έχουμε ξοδέψει αρκετά λεφτά για ανταύγειες, balayage, βαφή ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική χρώματος, θέλουμε το αποτέλεσμα να κρατήσει και τα μαλλιά να μη χάσουν τη λάμψη τους. Αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τις συχνές επισκέψεις στην παραλία και με τη συχνή έκθεση στον ήλιο.

1. Μην κάνετε μπάνιο αμέσως μετά τη βαφή.

Ο διάσημος hair stylist Ryan Pearl, ο οποίος εργάζεται στο Cutler Salon στη Νέα Υόρκη, συνιστά, αφού έχετε επισκεφτεί το κομμωτήριο και έχετε κάνει χρώμα, να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας, καθώς αυτό δίνει χρόνο στη βαφή να «καθίσει».

2. Ξεχάστε το ζεστό νερό.

Με το ζεστό ντους μπορεί να αισθάνεστε καλά μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά αξίζει να καταστρέψετε το χρώμα των μαλλιών σας; Αν επιλέξετε δροσερό νερό για το ντους σας, θα παρατείνετε τη λάμψη του χρώματος.

3. Σκεφτείτε να αλλάξετε τα αγαπημένα σας προϊόντα.

Για να βοηθήσετε να διατηρήσετε τη βαφή των μαλλιών σας, ίσως χρειαστεί να πείτε «αντίο» σε ορισμένα από τα προϊόντα που προτιμάτε και να επενδύσετε σε νέα, που είναι κατάλληλα για βαμμένα μαλλιά. Αυτό είναι ένα από τα βασικά tips για να κλειδώσετε το χρώμα των μαλλιών σας.

4. Περιορίστε τη χρήση σαμπουάν, ακόμα και αν είναι ειδικό για βαμμένα μαλλιά.

Πολλές γυναίκες εφαρμόζουν καθημερινά σαμπουάν, το οποίο όμως μπορεί να βλάψει τη βαφή των μαλλιών. Προσπαθήστε να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα και να χρησιμοποιείτε ένα ξηρό σαμπουάν -dry shampoo- ενδιάμεσα στις πλύσεις εάν το τριχωτό της κεφαλής σας εμφανίζει συσσωρευμένη λιπαρότητα.

Στο κολλάζ που ακολουθεί επιλέξαμε θεραπείες και ειδικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, τα οποία παρατείνουν το χρώμα αλλά και τη λάμψη των μαλλιών σας.

TRESemme Keratin Smooth
AVEDA Color Conserve Shampoo 33.8 oz Plant Infused Shampoo Protect Color and Prevents Fading
AVEDA Color Conserve
REDKEN Color Extend Magnetics Conditioner Για Βαμμένα Μαλλιά 
Olaplex No. 3 Hair Perfector Θεραπεία για Βαμμένα Μαλλιά
SARYNA KEY Color Lasting Shea Butter 
SHARE