Φωτογραφία: Getty Images
Πώς να μη φριζάρουν τα μαλλιά
ANTI-FRIZZ TIPS

Μήπως τα μαλλιά σου φριζάρουν; - Δοκίμασε αυτά τα tips


Με το καλοκαίρι να εξελίσσεται με υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία να πρωταγωνιστεί στα νησιά αλλά και την πόλη, είναι σημαντικό να επισημάνουμε τα κορυφαία “dos" για υγιή, λαμπερά μαλλιά, που δε φριζάρουν.

Σίγουρα, υπάρχουν σπουδαίες θεραπείες διαθέσιμες στα κομμωτήρια, όμως υπάρχουν και λύσεις οικονομικές, που μπορείτε να κάνετε μόνοι, στο σπίτι σας.

Είτε έχετε μερικά ενοχλητικά φριζαρίσματα που χαλάνε τα μαλλιά σας ή απλά δεν καταλαβαίνετε τι φταίει και το μαλλί σας δε στρώνει, τα παρακάτω tips είναι πραγματικά πολύτιμα για εσάς.

1. Μη λούζεστε κάθε μέρα.

O βασικός λόγος που πρέπει να αποφεύγετε το καθημερινό λούσιμο, είναι γιατί με το μπάνιο αφαιρούνται και τα φυσικά έλαια των μαλλιών. Επιπλέον, την καλοκαιρινή περίοδο επιλέξτε σαμπουάν με φόρμουλα χωρίς θειικά άλατα. Τα θειικά άλατα μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά ξηρά και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλουμε την καλοκαιρινή περίοδο.

2. Μην παραλείπετε το conditioner.

Το μαλακτικό μαλλιών προσθέτει υγρασία, η οποία θα σας βοηθήσει να λειάνετε το εξωτερικό στρώμα των μαλλιών σας. Ως τελευταίο βήμα του ντους σας, ξεπλύνετε τα μαλλιά με κρύο νερό για να σφραγίσετε την ενυδάτωση τους.

3. Μην τα βουρτσίζετε υπερβολικά.

Το χτένισμα και το βούρτσισμα δυστυχώς διαταράσσουν την υφή, ειδικά όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Το έντονο τράβηγμα των μαλλιών για να φύγουν τα μπερδέματα θα προκαλέσει έκρηξη φριζαρίσματος. Δοκιμάστε ένα προϊόν ξεμπερδέματος ή εξομάλυνσης πριν το βούρτσισμα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λεία και χωρίς φθορές.

4. Μην τρίβετε με την πετσέτα.

Μόλις βγείτε από το ντους, προσέξτε να μην διαταράξετε την υφή των μαλλιών σας, στεγνώνοντας τα υπερβολικά με την πετσέτα. Μην δημιουργείτε ποτέ τριβή μεταξύ της πετσέτας και των μαλλιών σας.

5. Να χρησιμοποιείτε προϊόντα θερμοπροστασίας.

Η εφαρμογή του θερμοπροστατευτικού προϊόντος πριν στεγνώσετε με το πιστολάκι είναι απαραίτητη για να μη φριζάρουν τα μαλλιά σας. Μάλιστα, κορυφαίοι hair stylists συμβουλεύουν τη χρήση του, ακόμα και αν σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τζελ ή αφρό, για να προστατεύσουμε τα λέπια της τρίχας.

6. Μην αγγίζετε!

Αποφύγετε να αγγίζετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. αν μπορείτε. Αυτό βοηθά στην αποφυγή τυχόν ανεπιθύμητου φριζαρίσματος.

SHARE