ρουζ
Φωτογραφία: @violette_fr
BLUSH IT!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να εφαρμόσουμε το ρουζ, για τέλειο χρώμα και λάμψη


Πριν μερικά χρόνια, το ρουζ είχε μπει στο περιθώριο και τη θέση του είχε πάρει τo bronzer και διάφορα άλλα προϊόντα σε σκούρο καφέ χρώμα, για να δημιουργούμε έντονα κοψίματα.

Μία τάση που είχαμε δει έντονα να πρωταγωνιστεί στην οικογένεια Kardashian αλλά και σε διάσημες makeup artists, όπως είναι η Huda Kattan.

Σήμερα, όμως, με τη φυσικότητα να έχει επιστρέψει και να έχει ουσιαστικά εδραιωθεί σε κάθε makeup πινελιά, το bronzer παραμένει ένα κλασικό, αγαπημένο, κυρίως καλοκαιρινό προϊόν για να αναδεικνύουμε το μαύρισμα. Έτσι, το ρουζ απέκτησε ξανά την παλιά του δόξα και έρχεται να δώσει χρώμα και όψη υγείας στα ζυγωματικά.

Ποιο είναι όμως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες με τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος;

Με το bronzer είχαμε συνηθίσει να ψηλαφίζουμε το πρόσωπό μας, να εντοπίζουμε τα κόκαλα στα μήλα μας και ουσιαστικά να σκιαγραφούμε πάνω σε αυτά για να δημιουργήσουμε έντονες γωνίες και να δείχνουμε πιο αδύνατες αλλά και sexy.

Τώρα με το ρουζ, δεν θέλουμε να αλλάξουμε το σχήμα του προσώπου μας, ούτε καν να αναδείξουμε κάποιο δυνατό μας σημείο. Με την εφαρμογή του ρουζ, θέλουμε ουσιαστικά να δώσουμε χρώμα, λάμψη, φως στο makeup look, είτε μιλάμε για έντονο μακιγιάζ είτε απλό.

Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε με σωστό τρόπο το συγκεκριμένο προϊόν, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κοιτώντας τον καθρέφτη, πρέπει να χαμογελάσουμε για να δούμε σε ποιο σημείο σχηματίζονται τα μήλα μας. Τοποθετούμε λοιπόν το πινέλο του ρουζ στο κέντρο των μήλων και σβήνουμε το προϊόν προς τα μέσα, πηγαίνοντας προς τις ρίζες των μαλλιών.

Το χρώμα είναι έντονο στο κέντρο των μήλων και σβήνει καθώς πηγαίνει εσωτερικά προς τους κροτάφους, τις ρίζες των μαλλιών. Μία ακόμη κίνηση για να ισορροπήσει το μακιγιάζ και να είναι πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα είναι να εφαρμόσουμε ελάχιστο ρουζ και στο άνω κινητό βλέφαρο, είτε φοράμε σκιά, είτε όχι.

Τέλος. επιλέγουμε πάντα την κατάλληλη απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας μας. Οι πιο σταρένιες, μελαχρινές μπορούν να επιλέξουν χρώματα που τείνουν προς το πορτοκαλί, ενώ όσες έχουν λευκή επιδερμίδα ή ξανθά μαλλιά, αποχρώσεις του ροζ είναι ιδανικές.

Στο video που ακολουθεί και συγκεκριμένα στο 1:40, η makeup artist Violette δείχνει πόσο εύκολα μπορούμε να εφαρμόσουμε ρουζ στα ζυγωματικά, κάνοντας ένα διακριτικό χαμόγελο. Μάλιστα η ίδια το εφαρμόζει με τα δάχτυλά της, κάνοντας απαλές, ταμποναριστές κινήσεις:

SHARE