βλεφαρίδες
Φωτογραφία: Instagram/ @anouchkagauthier
ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Tips για τέλειες βλεφαρίδες (θα νομίζουν ότι φοράτε ψεύτικες)


Οι ψεύτικες βλεφαρίδες έχουν μείνει στο παρελθόν, μαζί με τα έντονα κοψίματα και την βαριά βάση.

Η φυσικότητα κυριαρχεί ακόμα και στην εφαρμογή μάσκαρα και υπάρχουν συγκεκριμένα tips που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πρώτο και πιο βασικό tip είναι η επιλογή της κατάλληλης μάσκαρα και σε δεύτερη φάση να την εφαρμόζουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι βλεφαρίδες μας να έχουν και μήκος αλλά και όγκο.

Δουλέψτε σύμφωνα με το σχήμα των ματιών σας

Αν τα μάτια σας τείνουν προς τα κάτω, προτιμήστε να τονίσετε τις άκρες των βλεφαρίδων σας. Αντίθετα τα καπακωτά μάτια, αυτά που το άνω κινητό βλέφαρο σκεπάζει το κάτω, πρέπει να κάνουν focus στις ρίζες. Τέλος τα πιο μεγάλα χρειάζονται μία ισορροπία στις ρίζες αλλά και στις εξωτερικές άκρες -και σίγουρα όχι υπερβολές.

Πώς θα εφαρμόσετε τη mascara

Είναι τρομερά σημαντικό η μάσκαρα να εφαρμόζεται στις ρίζες των βλεφαρίδων και καθώς πηγαίνουμε προς τις εξωτερικές άκρες, να ανοίγουμε τις βλεφαρίδες για να μην είναι ενωμένες μεταξύ τους. Επίσης, δεν χρειάζεται να περνάμε πολλές φορές το βουρτσάκι για να γίνει έντονο το αποτέλεσμα, καθώς έτσι το look θα γίνει έντονο, dramatic και υπερβολικό.

Προετοιμασία βλεφαρίδων

Όπως συμβαίνει με το πρόσωπο, έτσι και με τις βλεφαρίδες είναι σημαντικό να μην έχουν ίχνος mascara από προηγούμενη εφαρμογή, να τις καθαρίζουμε καλά και προσεχτικά, χωρίς να χάνουμε ούτε μία τρίχα. Επιπλέον, ένα primer mascara θα βοηθήσει τρομερά στην ενυδάτωσή τους αλλά και στη σωστή εφαρμογή χρώματος σε δεύτερη φάση.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί συγκεντρώσαμε κάποιες από τις αγαπημένες μας μάσκαρα και σας τις παρουσιάζουμε:

Benefit hey’re Real! Magnet
Clinique High Impact Mascara
SEPHORA COLLECTION mascara 
La Roche Posay Toleriane Mascara Volume Brown 
Maybelline Lash Sensational Mascara
Photo: Instagram @sarasampaio
SHARE