μαλλιά φριζάρισμα
Φωτογραφία: Instagram/ @carmensta.cruz
ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΙΣΙΩΜΑ

Ίσιωμα με πιστολάκι ή πρέσα: Τα tips που προστατεύουν την τρίχα και μειώνουν το φριζάρισμα


Κάποιες φορές, για να πετύχουμε το τέλειο ίσιωμα, χρειάζεται να κάνουμε πιστολάκι αλλά και πρέσα, κάτι που ίσως ταλαιπωρεί αρκετά την τρίχα.

Το αυστηρό ίσιωμα, με όγκο ή χωρίς απαιτεί χρόνο και κατάλληλο εξοπλισμό. 

Εκτός από το πιστολάκι, την πρέσα και τις κατάλληλες βούρτσες, είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε το μαλλί μας, έτσι ώστε να το προστατέψουμε από τα εργαλεία θερμότητας.

Η προετοιμασία ξεκινάει από το μπάνιο, από τη στιγμή που τα λούζουμε και απαιτεί συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία ουσιαστικά προστατεύουν τα λέπια της τρίχας.

  1. Πριν ισιώσουμε το μαλλί μας με πρέσα ή πιστολάκι, έχουμε φροντίσει να το στεγνώσουμε καλά, με το πιστολάκι, έτσι ώστε να μην υπάρχει υγρασία.
  2. Δεν ακουμπάμε ποτέ το πιστολάκι πάνω στην τρίχα, κρατάμε οπωσδήποτε απόσταση.
  3. Ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν είναι απαραίτητο, είτε τα ισιώσουμε με πιστολάκι ή με πρέσα. Το εφαρμόζουμε κυρίως στις άκρες, για να προστατεύσουμε την τρίχα μας.
  4. Αν ισιώνουμε συχνά τα μαλλιά μας, δεν αμελούμε να εφαρμόζουμε conditioner και μάσκα μαλλιών, σε εβδομαδιαία βάση. Είναι κάτι που επιβάλλεται να εφαρμόζουμε στα μαλλιά, όλοι, ανεξαιρέτως, για να τα ενυδατώνουμε σε βάθος.
  5. Αν θέλουμε να περάσουμε τα μαλλιά μας με πρέσα, την κρατάμε ελάχιστα δευτερόλεπτα στις άκρες - 2 με 3 max -,  έτσι ώστε να μην βλάψουμε την τρίχα.
  6. Ένα λαδάκι μαλλιών μετά το ίσιωμα είναι ιδανικό για έξτρα ενυδάτωση αλλά και για να μειώσουμε το φριζάρισμα.
  7. Ένα ακόμη μυστικό κατά του φριζαρίσματος είναι να ψεκάσουμε την βούρτσα μας με hair spray και να περάσουμε τα μαλλιά μας.

Ακολουθούν προτάσεις προϊόντων:

Μία από τις καλύτερες πρέσες μαλλιών που μπορεί να επιλέξει κανείς, GHD:

Αγαπημένο θερμοπροσταυτευτικό μαλλιών από τη Sisley Paris:

Αγαπημένο λαδάκι μαλλιών, με τέλειο άρωμα, Gisou. Θα το βρείτε στα Sephora:

SHARE