Η Μισέλ Ομπάμα με μαύρο σακάκι
Φωτογραφία: AP Images
05|03|2021 07:54
SHARE
ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑ

Το απόλυτο τρικ για να μη μένει το κραγιόν στη μάσκα από τον μακιγιέρ της Μισέλ Ομπάμα


Ο makeup artist της Μισέλ Ομπάμα, Καρλ Ρέι, αποκάλυψε τον τρόπο για να μένει σταθερό το κραγιόν όταν φοράτε μάσκα.

Με την καραντίνα και την πανδημία του κορωνοϊού να αποτελούν ακόμα πραγματικότητα και να έχουν επηρεάσει φυσικά, πέρα από όλους τους υπόλοιπους τομείς, και αυτά που φοράμε καθημερινά.

Οι φόρμες και τα κολάν έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ το μακιγιάζ είναι πλέον ανύπαρκτο, αφού τις περισσότερες ώρες δουλεύουμε από το σπίτι ή είναι πολύ διακριτικό, αν έχουμε κάποιο Zoom meeting και θέλουμε να δείχνουμε λίγο πιο περιποιημένες.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που χρειάζεται να βγούμε από το σπίτι, καθώς δεν είμαστε σε καθεστώς τηλεργασίας ή έχουμε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού. Και επειδή old habits die hard, δύσκολα θα βγούμε από το σπίτι χωρίς να βάλουμε κραγιόν. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δε θέλουμε, όταν βγάλουμε τη μάσκα, να βρούμε το χρώμα πασαλειμμένο στο εσωτερικό της (ή και στο πρόσωπό μας);

Ο γνωστός makeup artist Κάρλ Ρέι, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιμελείται το μακιγιάζ και της Μισέλ Ομπάμα, μοιράστηκε ένα τρικ στον λογαριασμό του στο Instagram και έδωσε τη λύση.

Προτείνει να ξεκινήσουμε με απολέπιση και ενυδάτωση των χειλιών. «Με απολέπιση θα ξεφορτωθείτε το ξηρό δέρμα και τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει τα χείλη σας λαμπερά και απαλά. Τα scrubs με ζάχαρη είναι φανταστικά» λέει ο ίδιος στο Stylist.co.uk.

Στη συνέχεια, αναφέρει να εφαρμόσετε ένα primer χειλιών ή concealer σε όλη την επιφάνεια για να δημιουργήσετε έναν smooth καμβά για άψογη κάλυψη, ώστε να βοηθήσουμε στη μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα του χρώματος. Επίσης, το primer τα ενυδατώνει και δεν επιτρέπει στο χρώμα να συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία.

Από την άλλη, τα concealer κάνει το χρώμα του χειλιού ουδέτερο, ώστε να μην αλλοιωθεί το χρώμα του κραγιόν. Εφαρμόστε το με ταμποναριστές κινήσεις.

Ύστερα, ο Ρέι προτείνει να εφαρμόσετε ένα lip liner σε όλη την επιφάνεια των χειλιών και ύστερα το κραγιόν. Τέλος, πιέστε τα ελαφρά με ένα χαρτομάντιλο.

Η τελική πινελιά που αποτελεί και ουσιαστικά το τρικ για να μη μένει το κραγιόν στη μάσκα είναι να ρίξετε πάνω στο χαρτομάντιλο ελάχιστη ποσότητα διαφανούς πούδρα, πριν το πιέσετε ελαφρά στο χείλη. Η πούδρα θα απορροφήσει την υγρασία και θα κάνει το κραγιόν πιο σταθερό. Αν δεν έχετε διαφανή πούδρα, ακολουθήστε όλα τα βήματα κανονικά και προτιμήστε ματ κραγιόν.

SHARE